pexels-photo-209680

Igen megosztó témáról írok most – de nem baj, bevállalom mert van véleményem, és nem félek kimondani. Bizony: a plasztikai sebészetről lesz szó, és ezen belül is főleg a mellplasztikáról. Aki ezzel kapcsolatban csakis a végletes pozitív vagy negatív álláspontot képviseli, most gyorsan navigáljon el erről az oldalról. Aki viszont valaha is elgondolkodott a plasztika szükségességéről vagy ne adj’ isten valós okairól, olvasson tovább, mert érdemes.

Észrevettétek már, hogy nagyon kényes társasági összejöveteleken érinteni a szépészeti beavatkozásokat? Tapasztalatból mondom, hogy néha még összeszokott barátok közt is parázs vita alakul ki, ha elhangzik a „műmell”, vagy a „plasztika” szó. Érdekes ez, mert véleménye mindenkinek van, az egyetértést viszont annál nehezebb kialakítani az emberek között. Pedig valljuk be, viszonylag kevesen vagyunk (mi nők), akik nem gondolkodtunk még el azon, hogy ezt-meg azt megváltoztatnánk magunkon. Mert többen elégedetlenek vagyunk magunkkal, de legalábbis lehetnénk elégedettebbek.

via GIPHY

És most nem arról van szó, hogy – a magam nevében beszélve – úgy szeretnék kinézni, mint Demi Moore a Sztriptízben (na jó, mondjuk nem utasítanám vissza a lehetőséget). Hanem arról, hogy mindenkinek (nőnek és férfinak egyaránt) él a fejében egy ideális (nem irreális!) testkép, ami megadja a külső-belső harmóniát. A komfortérzetet, amivel teljessé válunk.

Hosszú évtizedek kemény munkájával és a végletek kihangsúlyozásával kialakult szépen egy sztereotípia, miszerint az implantátum (és úgy egyáltalán, a plasztikai beavatkozások) által művivé válik maga a Nő is. Ha pedig mű, akkor nem természetes és ebből következik, hogy kilóg a társadalmi normából – és nem a pozitív értelemben. De mi a társadalmi norma, ugye? Ki határozza meg, hol van a naturális és a természetellenes közötti határ?

via GIPHY

Tudjátok, hány nő mászkál az utcákon nap mint nap implantátumokkal a testében? Nem ötszáz köbcentiről beszélek (darabonként), hanem NORMÁL méretű keblekről. Olyan műtétek eredményeiről, melyeket nem hiúságból „követtek el”. Hanem mert hosszú, boldogtalan és önmarcangolással teli évek után az a nő megelégelte saját lelke háborgását, és kés alá feküdt. Mert a szoptatástól soha nem állt vissza a bőrszövet, és megereszkedett, netalán még kisebb is lett a melle. Vagy mert a testsúlyingadozástól, a sporttól – esetleg genetikai adottságaitól – eleve „megpecsételődött” a sorsa mellkas tájékon. Esetleg nem tetszett magán a szája, az orra vagy egy korábbi sérülés látványos hege.

Forrás: Wikipédia

Ez most itt nem egy kampánybeszéd a mellimplantátumok, vagy az arcplasztika mellett. Inkább amellett állok ki, hogy mindenki harcoljon önmagáért, és a saját lelki békéjéért. Márpedig ehhez kevés esetben elég a mantrázás; az igazi egyensúlyt akkor érjük el, amikor a külsőnk balanszba áll belsőnkkel. Mindenki megérdemli, hogy jól érezze magát a bőrében, és erre legalább egy lehetőséget kapjon. A plasztikának nem kell feltétlenül irreálisnak lennie – utóbbi nem mindig egyenes következmény. Az elrettentő példák pont azért vannak, hogy felkiáltójelként járjanak közöttünk.

Forrás: EstheticHungary

És, hogy mi indította el bennem most ezt az egészet? Egy 3D szimulációs program, ami a neten jött szembe velem. Egy hiper-szuper, külföldi technológián alapuló infraszkenner, ami pár másodperc alatt lekap három oldalról, és aztán ugyanennyi idő alatt képernyőre teszi az anatómiailag megfelelő modellemet. Elég futurisztikusan hangzik, igen. De létezik, és tudjátok mit? Ez engem megnyugtat. Mert a világ fejlődésétől és a modernizálódástól pont ezt várom. Könnyítést: hogy ha egyszer én is arra jutnék, valami változásra van szükségem, akkor egy program megmutassa nekem a lehetőségeimet, hogyan nézek ki most és hogyan nézhetek ki egy esetleges beavatkozás után.

Forrás: EstheticHungary

Elmúlt az implantátumok hunyorgó szemmel való méregetésének kora: elérkezett az idő, amikor végre bizalommal tekinthetünk a majdani eredményre egy fontos döntés előtt – sőt mi több, válogathatunk a lehetőségek tárházából – majdnem – a végtelenségig és tovább. És ha fejünkben megszületik a vágy képe, azt a program saját virtuális szemüvegén keresztül projektálhatjuk is. Na ez az, ami nem mindegy – és szerintem nem csak nekem…

Ha Neked sem mindegy, akkor ezt most csekkold le.

Ahol pedig ez az egész elérhető: EstheticHungary

Forrás: EstheticHungary

 

Kiemelt kép forrása: Pexels

 

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .