Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionSPORT

Mi az a funkcionális edzés?

iStock_000029513626_XXXLarge

Ha azt halljuk, funkcionális edzés, valami nagyon divatos dolog jut eszünkbe, amivel mindent el lehet adni, de hogy pontosan mit is jelent, arra kevesen tudnánk a választ. Ezen kevesek közé tartozik Győri Ferenc, a Fitness Akadémia fitness-szakág vezetője, akinek a segítségével most rendet teszünk a kérdésben.

Bizonyos időközönként újabb és újabb edzéstípusok jelennek meg kis hazánkban. Ezek általában nyugatról, némi késéssel érkeznek. Így esett ez a funkcionális edzéssel is, mely olyan módszerek, mozdulatsorok gyűjtőfogalma, amiket az emberi szervezet fejlesztett ki magának az evolúció során, és mind a mai napig mindennap alkalmazza. Ilyen például a guggolás, kitörés, melyek már a funkcionális edzések virágkora előtt is léteztek, csak éppen nem neveztük annak őket.

Ha a funkcionális edzést választjuk az életmódváltáshoz, akkor válogathatunk a kettlebell, a felfüggesztett eszközökkel való gyakorlatok (TRX, CrossCore, Rip:60, GFlex) között, amelyeket végezhetünk otthon, de csapatos edzőtermi edzéseken is.

Óriási élmény és energia! – csoportos órák a SmartFitben

Nem vagy benne biztos, hogy számodra melyik mozgásforma lenne a legmegfelelőbb? Akkor itt az ideje, hogy kipróbáld őket! A Fitness Éjszakáján várnak Téged is a SmartFit Budapestben, már kora délutántól, ahol a következő óratípusokat próbálhatod ki teljesen ingyen!16:00-17:00 TRX17:00-18:00 Zsírégető18:00-19:00 Funkcionális köredzés19:00-20:00 Elit Body20:00-21:00 TRX21:00-22:00 Alakformáló22:00-23:00 Funkcionális köredzésHa pedig valamelyik megtetszett, 50% kedvezménnyel meg is vásárolhatod havi bérleted, hogy biztosan mozgásban maradj! 😉

Közzétette: Flyerz Magazin – 2016. április 14., csütörtök

A csoportszellem nagyon jó motiváció az olyan jellegű edzéstípusoknál, melyek leginkább egy katonai kiképzésre hasonlítanak. Ilyen például a Boot Camp, mely az amerikai haditengerészet módszereit vette át, vagy amilyen az itthon is megrendezett Spartan Race. A crosstraining típusú edzések eszközöket és gyakorlatokat vegyítenek, és olyan jól hasznosítható izmokat fejlesztenek, amiket a hétköznapokban is jól tudunk hasznosítani ellentétben a klasszikus izomépítő gyakorlatokal, melyek inkább az izolált izomzatot fejlesztik.

Ha nem tudod eldönteni, melyik funkcionális edzéstípus való neked, április 16-án a Fitness Éjszakáján az eseményhez csatlakozott sportlétesítmények szakemberei garantáltan segíteni fognak a kérdésben. Várunk!

A következő helyeken várnak téged, többnyire ingyenesen kipróbálható funkcionális edzésekkel a Fitness Éjszakáján:

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..