GASZTRO

Mi az: Finnországból indult, de hamar Nálad van? – kaja-pia a Woltról!

PET_3597_Fotor

Sokáig vártunk egy ígéretes étel-ital kiszállítós applikációra, és végre nem kell tovább vágyakoznunk, mert 2018 nyarától már Budapesten is elérhető a finn gyökerekkel rendelkező mobilalkalmazás. A kiszállítás jelenleg Budapest bizonyos részein érhető el 50 étterem részvételével, de ez a szám hamar megugrik majd, a kiszállítási terület kiterjedésével együtt.

A Wolt nagyon felhasználóbarát platformmal rendelkezik weben és appon használva egyaránt, és a legjobb, hogy bárhova rendelhetsz: otthonra vagy az irodába, akár egy park közepére vagy a Duna-partra és elvitelre való megrendelésre is. A saját kiszállítási rendszernek köszönhetően pedig olyan éttermek is bekapcsolódhatnak, akiknek önállóan eddig nem volt lehetőségük kiszállításra.

Miki Kuusi alapító és ügyvezető szerint Budapest kifejezetten alkalmas a próbára és a terjeszkedésre: “Budapest az egyik legpezsgőbb város Európában, nagyon sok kiemelkedő étteremmel. Az ételek fontos szerepet játszanak az egész város kultúrájában, ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy ennek részesei lehetünk és megkönnyíthetjük az emberek életét azzal, hogy rajtunk keresztül fedezhetnek fel és rendelhetnek szuper ételeket.”

A Wolt célja: egyszerűen, gördülékenyen rendelni, gyorsan kiszállítani, és egy minden kérést megoldani igyekvő ügyfélszolgálattal kombinálni a szolgáltatást, a felhasználói élmény maximalizálása érdekében. Ezt minimum respektáljuk, úgyhogy övék a megelőlegezett bizalmunk.

A cég számára fontos a lokális jelenlét, ezért a budapesti bázist egy helyi stáb irányítja. Mégpedig a helyi igényeket ismerő csapat. A fejlesztéseket persze Finnországból végzik, viszont a helyi marketing, az itteni éttermekkel való kapcsolattartás és a futárok irányítása mind-mind a magyar munkatársak feladata. „Gyorsreagálású hadtestként, helyben működik az ügyfélszolgálat, akik az appon keresztül nyitvatartási időben, élő chat kapcsolaton keresztül segítik a felhasználókat, az éttermeket és a futárokat is” – tudtuk meg Tajta Ákostól, a Wolt magyarországi ügyvezetőjétől.

Az önálló futárok a kiszállítást biciklivel, robogóval és autóval is végzik – ezt helyszíntől függően választja ki a rendszer aszerint, hogy az adott rendelés teljesítésére épp milyen jármű a leginkább alkalmas. Ennek az algoritmus-vezérelt kiszállítási rendszernek köszönhetően az átlagos szállítási idő 30 perc körül van.

És akkor lássuk magát a rendelési folyamatot. Éhes vagy. Telefon elő, Wolt beindítva, étel kiválasztva. A rendelés pillanatában már látod is, milyen járművel és mennyi idő alatt fogja a futár csillapítani éhségedet.  A kiszállítási díj az étteremtől való távolság függvénye, 499 Ft-os alapdíjról indul. A szállítót valós időben követheted – majdnem úgy, mint Jason Stathemet, bár akkora szerencséd sajnos nincsen, hogy ő hozza ki az „árut” (bocs, lányok).

A Wolt sikerességét bizonyítja, hogy Finnországban kevesebb mint egy év alatt 130.000 felhasználó és 500 étterem csatlakozott hozzá. Na és az, hogy Miki Kuusi ügyvezető és társalapító 2016-ban, 26 évesen felkerült a Forbes magazin „30 sikeres fiatal 30 alatt” listájára tech kategóriában, egy másik társalapító, Elias Aalto pedig Apple Design Award díjban részesült.

A Wolt mögött olyan nagy nevű befektetők állnak, mint a Skype-alapító Niklas Zennström, aki a nulláról 300 millió felhasználóig futtatta fel a videóhívást biztosító szolgáltatást. De a befektetők táborát erősítik a Nokia elnökségi tagjai Risto Siilasmaa és Ilkka Paananen is, akik azóta a sok milliárd eurót érő gaming óriást, a Supercell-t vezetik.

A már csatlakozott éttermek aktuális listája az appon keresztül naprakészen elérhető lesz, de böngészd a Wolt Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a belépő ajánlatokról!

Végül mondjuk, mit csinálj:

  1. Töltsd le az appot a Google Play-ről vagy az App Store-ból,
  2. Regisztrálj, majd add meg a FLYERZ kuponkódot és 1500 forint máris jóváírásra kerül az egyenlegeden,
  3. Válaszd ki a kedvenced az éttermek közül,
  4. Rendelj villámgyorsan,
  5. Kövesd a szállítód,
  6. Örülj, egyél-igyál,
  7. És véletlen se felejtsd el értékelni a futárt és az éttermet!

Na, éhes vagy már? Irány a Wolt!

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2018 augusztus/szeptemberi számában is!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .