Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionKULTÚRA

Mi lenne ha megnyílna előttünk Róma alapítójának szentélye?

shutterstock_89294650

A tervek szerint két éven belül megnyílhat a látogatók előtt az az i. e. 6 századból való föld alatti szentélyt, ami Róma első királyának, Romulus-nak a síremléke lehetett.

z örök város alapítójának tiszteletére emelt oltárt és a szarkofágot egy föld alatti teremben (hipogeum) találták meg a Forum Romanum területén. A hírek szerint a kerek kőoltár előtt álló, mintegy 1,4 méter hosszú, tufából készült szarkofág az időszámításunk előtti 6. századból származik.

A Forum Romanum területe – Shutterstock.com

A római Colosseum Régészeti Park igazgatóságának szakemberei azt is elmondták, hogy a felfedezés teljesen új fényt vet Róma történelmére. És hogy minél gyorsabban, illetve minél többen megismerhessék a tényeket, ezért a 2500 éves helyszínt a tervek szerint két éven belül megnyitják a látogatók előtt.

A szentélyt 1899-ben fedezték fel először, ám hamar a feledés homályába merült, mivel nem tulajdonítottak neki jelentőséget –olvasható a Turizmus.com oldalán. Akkor agyagedényeket találtak a szarkofágban, de csontokat nem. De az új ásatások során, amit tavaly novemberben kezdtek el, elkezdték lebontani a lépcsősort, amely a szentély felett húzódott. A lelet valódi jelentősége csak az újabb ásatások és kutatások fényében vált világossá.

Forrás: Shutterstock.com

A tervek szerint áprilisban újabb munkálatok kezdődnek. Az ásatást vezetője szerint a szentély további részei tárulhatnak fel.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..