FLYERZ REVIEW

Mi lenne, ha a sírkövek szerepét valódi fák vennék át?

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-9

 

Egy olasz tervezőpáros, Anna Citelli és Raoul Bretzel merész, talán a jövőbeni temetési szokásokat szó szerint gyökeresen megváltoztató ötlettel állt elő. A Capsula Mundi projekt lényege, hogy egy biológiailag lebomló tojás formájú szarkofágba helyeznék az elhunytat, majd egy fát ültetnének a szarkofág felé. A fa gyökerei körbefonnák a tojást, így az elhunyt teste tápanyagként szolgálna a fa számára. A hozzátartozók többféle fa közül is választhatnának.

Az biztos, hogy ez a megoldás környezet barátabb lenne a klasszikus temetőknél, és ha jobban belegondolunk mennyivel szebb és kellemesebb egy erdőt, és a szerettünk fáját látogatni, mint a temetőt és a rideg sírkőt. Arról nem is beszélve, hogy átvitt értelemben szerettünk tovább élne a fában.

Sajnos ilyen sírok még nincsenek, ugyanis az olasz törvények jelenleg nem engedélyezik, azonban bízzunk benne, hogy a jövőben ez változni fog.

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-8

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-3

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-4

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-6
biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-9

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-100

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .