Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

Michelisz Norbival csevegtünk az MNASZ gálán – Interjú!

Michelisz Norbi

Ha hazai autóversenyzés, akkor a közönség egyemberként vágja: Michelisz Norbert. Magyarország kedvenc sofőrje már minden volt pályafutása alatt, tán csak akasztott ember nem. Idén ismét megválasztották az év autóversenyzőjének, ennek okán (is) beszélgettünk vele az autósportszövetség díjátadógáláján.

Kedves Norbi! Gratulálunk a Flyerz és a Motor & Verda Magazin olvasó nevében! Hányadik ilyen titulusod ez már?

Szia Márk, köszöntöm a kedves olvasókat. Őszinte leszek, nem tudom! (nevet) 2006 óta versenyzem, és így egy hirtelen fejszámolás után azt hiszem, ötödik vagy hatodik alkalommal választott legjobbnak a szakma. Boldoggá tesz az elismerés, ugyanakkor szerencsés is vagyok, hiszen minden évben értékelik a teljesítményem. De a legnagyobb ajándék nekem mégis az, hogy ilyenkor sok-sok régi ismerőssel találkozhatok.

2017 volt pályafutásod eddigi legjobb szezonja, annak ellenére, hogy „csak” második lettél a túraautó világbajnokságon. Sikerült már ezt helyre rakni, feldolgozni önmagadban?

Valamennyire igen, muszáj mindig előre tekinteni. Bár alapvetően mély nyomot hagyott bennem az utolsó versenyhétvége fékhibája (amibe a VB cím került, a szerk.), de a világ nem dőlt össze. Egy sportoló életében előfordulnak negatívabb és balszerencsés események is, ezeken gyorsan túl kell tudni lendülni. Teljesen még nem tettem helyre a történteket, ám már sokkal jobban érzem magam, mint néhány héttel ezelőtt.

Azért a díjátadón elhangzott téged méltató szavak és az álló ováció is segítenek ebben, nemde?

Hogyne, mindig lenyűgöző amikor ennyien tapsolnak neked. Egész évben szurkoltak, támogattak, és most is szinte mindenkinek volt egy kedves szava hozzám. Megmondom őszintén, ez nagyon-nagyon jólesik!

Hogy fest a következő év, milyen sorozatban fogsz indulni?

A célom, hogy a WTCC utód túraautó világkupán álljak rajthoz. Nem akarok titkolózni, de jelenleg még semmi konkrétum nincs ezzel kapcsolatban. A következő két-három hét lesz az az időszak, amikor már én is jobban látom az esélyeim, illetve, hogy hol tudom majd folytatni a pályafutásom. Tudom, hogy ez viszonylag kevés, de most így áll a helyzet.

És akkor egy zárókérdés. A Touringcartimes szaklap a legjobb túraautóversenyzőnek választott. Hogy élted meg ezt, milyen érzés volt?

Meglepett, mert abszolút nem számítottam rá. Reménykedtem egy top 10-es eredményben, de amikor egy ilyen neves szaklap a DTM és ausztrál Supercars bajnoka elé sorol téged… Mit lehet erre mondani? Ez hatalmas megtiszteltetés és elismerés nekem.

… Mi pedig reméljük lesz még feljebb is – Köszönjük az interjút!

 

Fotó: MNASZ / DDPI

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..