Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
FILM

Miért érdemes moziba menni?

8daf46a45e4167edffc06b9e0059464bsource: www.pinterest.com

A címben szereplő kérdést sokan felteszik manapság, hiszen gyakorlatilag bármit le lehet tölteni az internetről. Minden film az első vetítés után már néhány órával elérhető, habár ez nem igazán legális. Nem sok embert tart ugyanakkor vissza, hogy elvileg tilos lenne filmeket letöltögetni, kis túlzással mindenki ezt csinálja.

A mozik ugyanakkor továbbra sem ürültek ki, és nem is állnak a csőd szélén. Egy-egy jobb film még mindig hetekig képes megtölteni a termeket. De vajon miért? Miért érdemes moziba menni, ha otthon ingyen is megnézhetem ugyanazt?

40250583_m

Ezért éri meg megvenni a mozijegyet:

  • Mert összehasonlíthatatlan a minőség. Gondoljunk bele, milyen széles vásznon, jó minőségben nézni egy filmet, és milyen ugyanezt egy eldugott kamerával (telefonnal?) felvett verzióban nézni. Utóbbi esetben nem biztos, hogy a vászon minden része rendesen látszik, visszhangos, hallani a többiek nevetését, esetleg nem is mindig lehet érteni a szöveget. Később persze lesz DVD minőségű is, csakhogy arra meg elég sokat kell várni, az új filmeket nem tudod rögtön megnézni. Megéri?
  • Mert ez egy program. Moziba menni egy külön program, amire készül az ember, amit várhat. Nem ugyanaz, mint este lefeküdni a kanapéra, és a tévét bámulni. A mozizás lehet társas tevékenység (habár nem igazán illik beszélgetni filmnézés közben), lehet akár egy randi is. Vagy csak egy kis kikapcsolódás, valahol máshol, nem otthon. Van benne egy olyan plusz, ami az otthoni filmnézésben nincs meg.

    source: www.pinterest.com
    source: www.pinterest.com
  • Mert egy jó filmet megtisztelhetünk ennyivel. Olyan ez, mint hogy a kedvenc zenekarunk lemezét megvesszük, nem lehúzzuk a netről és úgy hallgatjuk. Egyszerűen megtiszteljük ennyivel a készítőit, mert rengeteg munkát tettek bele, és megérdemlik. Valami ilyesmi a helyzet a mozival is: az alkotóknak jár annyi tisztelet, hogy rászánjuk egy mozijegy árát a film megnézésére.
  • Mert otthon nincs többdimenziós hatás. Ma már nem csak 2 dimenzióban nézhetünk filmeket. 3 dimenziós tévék már vannak, ezért otthon is van lehetőség így nézni az aktuális filmet, de a mozik ennél többet is tudnak: mozgást, szagokat, még le is fröcskölnek, ha kell. Az igazi élményt, az 5D-s mozit otthon biztos, hogy nem tudod előteremteni magadnak.
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..