SPORT

Miért ne vidd túlzásba a szójatermékek fogyasztását?

120312_szoja01

A nyugati világ legtöbb részén fogyasztanak szójaterméket, azonban azt már kevesebben tudják, hogy ezek mind genetikailag módosított termékek.

 

120312_szoja01

A GMO ételek pedig gyomorgyulladást, rákot és más elváltozásokatokoznak nemcsak az emberben, hanem minden élőlényben. A szójababszemek tartalmaznak tápanyagokat, de a tápanyagok mellett vannak bennük fitátok is, olyan anyagok, amelyek gátolják a tápanyagok felszívódását a szervezetben.
A szója nagy mennyiségű biológiailag aktív vegyületeket, ú.n. izoflavonokat is tartalmaz, amelyek fitoösztrogénekként működnek … azaz, ezek olyan növényi alapú vegyületek, amelyek aktiválhatják az ösztrogén receptorokat az emberi szervezetben, mely a közhiedelemmel ellentétben növeli az emlő- és méhnyakrák kockázatát…
Javaslatunk, törekedj a változatos étkezésre!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .