Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionTrend & Beauty

Miért tetováltatunk?

DSC_4850

A tetoválás ősidőktől kezdve létezik, változatos utakat járt be, eltűnt, majd újra felbukkant az évszázadok során. Napjainkban „virágkorát” éli, és arra ösztönöz, hogy megvizsgáljuk a jelenség mélyén lévő jelentéstartalmakat.

Míg régen a tetoválások nagyrészt törzsi, kulturális, vallási vagy akár orvosi háttérrel rendelkeztek, manapság ezek a testre rajzolt mesterművek épp olyan egyediek, mint maguk az emberek. Ha arra keressük a választ, vajon mi motiválhatja az egyént, amikor tetoválásra szánja el magát, többnyire nem az önkifejezés jut eszünkbe, hanem exhibicionizmus, szembenállás, lázadás. Akárhogyan is kerül fel valakire az a tetoválás – kicsi vagy egész testet lefedő, színes vagy fekete, szimbólum vagy egyszerűen csak a testünket díszítjük vele, a tetovált emberek motivációja és szándéka ugyanaz: kilépni egy csoportból és tartozni egy másikhoz.

Aki egyszer tetováltat, már sohasem lesz ugyanolyan, mint korábban. Az emberi természetnek igénye van rá, hogy módosítson önmagán, szebb, különlegesebb, vagy több legyen másoknál.

De milyenek a tetováltak? Egyediek, vagy csak azok szeretnének lenni? Meggondolatlanok? Csak a mának élnek?

Napjainkra a tetoválás olyan széles körben elterjedt, hogy nem lehetséges egy-egy jelzővel megkülönböztetni a tetovált embereket. Az újabbnál újabb stílusok és technikák megjelenésével már szinte bármilyen alkotást viselhetünk testünk ékes díszeként, lehet ez az egész kart, vagy hátat beborító, látványos kreáció. Vagy lehet akár egy rejtett helyen lévő, visszafogott, apró emlék is.

Ma már bárki viselhet tetoválást; orvos, ügyvéd, vagy akár óvónő is, hiszen egy magas minőségű, a személyiségéhez illő, ízléses tetoválásról már nem feltétlenül a lázadás jut eszünkbe.

Akárhogy is gondolkodunk magáról a tetoválásról vagy a tetoválást viselő emberekről, ne alkossunk elhamarkodott véleményt. Vizsgáljuk meg inkább jobban az önkifejezésnek ezt az életre szóló formáját!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..