GASZTRO

Minden a kürtőskalácsról fog szólni a hétvégén a Városligetben

kurtoskalacs1-768x432

Pénteken újra megnyitja kapuit hazánk egyik legízletesebb őszi gasztroeseménye, a 7. Kürtőskalács Fesztivál, melyet október 11–13. között, ismételten a Városligetben rendeznek meg.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy még mindig a hagyományos méretű és ízesítésű, faszénparázson sült kürtőskalács a legkelendőbb, ezért idén már 5 Székelyföldről érkező kürtőskalács-készítő lesz a fesztivál, sőt újabb 3 standdal bővül a rendezvény, így összesen 30 helyen lehet majd megkóstolni a kürtőskalácsokat.

A Kürtőskalács Fesztivál évről évre bővülő környezettudatos megoldásaival támogatja a zöld életmódváltást. Idén már a kürtőskalács-standok fele növényi alapú, lebomló csomagolópapírt használ majd, sőt egy rendhagyó rajzpályázatot is hirdetnek a szervezők a gyerekeknek az ökoszemlélet jegyében. A pályázók a dicsőségen túl egy-egy Édes Mackó kürtőskalács-ajándékutalvánnyal is gazdagodnak, a rajzok egy-egy újrahasznosítható csomagolóanyagból készült uzsonnás tasakra kerülnek majd fel.

A 7. Kürtőskalács Fesztiválon családi és gyermekprogramok, kvízjátékok, szórakoztató társasjátékok, mese- és bábelőadások színesítik az eseményt. Míg a kisebbeket a Kolompos Zenekar csalogatja táncba, addig a nagyobbak péntek este Puskás Petivel az élen a The Biebersre bulizhatnak, szombaton Péter Szabó Szilvia ad nagykoncertet, vasárnap pedig a Tárkány Művek kalauzol el a tradicionális balkáni népzene világába.

A Kürtőskalács Fesztivál idei slágerterméke a gesztenyés virágcsoda lett, ami az Édes Mackó Kürtőskalács Cukrászda kínálatában természetesen a fesztiválon is megkóstolható.

Forrás: https://nlc.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .