Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓ

Minden egyes számra, amit játszani szoktam, emlékszem, hol hallottam először

phoca_thumb_l_newl

Március 14-én újabb állomásához érkezik az elektronikus zene ünnepe, a CLASSIC HOUSE, mely Buda új gyöngyszemén, a Lock-ban idézi meg az elmúlt évtizedek feledhetetlen house-gyöngyszemeit és legendás szórakozóhelyeit! A classic műfajának egyik hazai nagymesterével és a buli egyik fellépőjével, DJ Newl-lal beszélgettünk.

A CLASSIC HOUSE partik már évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek, és szinte mindig telt házzal folynak. Az emberek nem unják meg a classic bulikat. Olyan ez, mint a retro, ezen nőttek fel, meghatározta az ifjúságukat, és sokkal szebb emlékképeket idéznek meg ezek a zenék, mint a mostaniak, így nagyon szívesen hallgatják újra meg újra. De nem csak ők mozdulnak a classic rendezvényekre: a huszonévesek is jönnek, mivel ők a feldolgozásokat ismerik és szeretik.

A classic rendezvényeknek egyébként több évtizedes hagyománya van. Az elektronikus zene magyarországi betörése után már 1-2 évvel voltak classic bulik. Persze akkoriban nyilván kisebb repertoára volt a classic zenéknek. A classic vonalat aztán a Hajógyári Sziget formálta hatalmas show-vá, és itt tevődtek le a “rendszer” alapjai.

DJ Newl 2000-ben. (Kép forrása: Newl DJ Facebook-oldal)
DJ Newl 2000-ben. (Kép forrása: Newl DJ Facebook-oldal)

A 90-es, 2000-es években legendás bulik, felejthetetlen helyszínek és korszakalkotó zenék születtek. Bulit nem annyira tudok kiemelni a 90-es, 2000-es évekből, inkább helyszíneket, és nem feltétlenül Budapesten. Országszerte voltak olyan klubok, amelyek mind a mai napig borzasztó erős hagyománnyal rendelkeznek: Sárándon az M47, Sárospatakon a Highlander, Szegeden a Sing Sing, hogy csak néhányat említsek. Budapesten az én személyes kedvencem a Dark Side volt, egyike az első kluboknak, amelyre aztán az összes többi, később nyíló klub épített. Minden egyes számra, amit játszani szoktam, emlékszem, hol hallottam először. Az egyik nagy kedvencemet, Tom Wilson Techno Cat-jét például a Dark Side-ban hallottam először. Sok olyan classic zene van, amit nem csak classic bulikban játszom, hanem más alkalmakkor is, de akkor inkább feldolgozások kerülnek elő. 

Classic buliban zenélni persze nem csak ezért más, mint egyéb rendezvényeken. Nagy kihívás classic buliban zenélni, mert 25 évet kell fejben tartani, és olyan 5 évvel ezelőtti zenét keverni a 20 évvel ezelőttivel, aminek egészen más a hangzása. Juniorral is már jó sok buliban zenéltünk együtt, és nagyon jól kiegészítjük egymást, mivel más-más zenék a kedvenceink. A Klubbheads Klubbhopping-jét például csak én szoktam játszani, és vannak olyan zenék, amiket pedig csak ő.

Ez a mostani CLASSIC HOUSE különleges estének ígérkezik, helyszínnek ugyanis egy igazán exkluzív, új klubot választottunk, Budán.

2017. március 14. CLASSIC HOUSE
w/ Dj Junior, Schulz, Newl, Clark @ Lock Budapest

FACEBOOK-ESEMÉNY

(Borítókép forrása: www.tomjanka.com)

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..