Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓ

Minden idők 10 legütősebb classic house zenéje

house-classic-sterbinszky

Ki ne ébredne fel Faithless Insomnia-jára?

Ki ne állna készen a Size9 I’m ready-jére?

Ki ne szabadulna fel a Planet Soul Set You Free-jére?

Ezek a számok egy korszakot határoztak meg, egy korszakot melyben a Speed volt az egyik legnagyobb klub Budapesten, melyben a hazai top DJ-k még éppen csak a szárnyukat próbálgatták, melyben a felejthetetlen klubhimnuszokat először pakolták a lemezjátszókra. Ennek a korszaknak a legnagyobbjait idézzük most fel és utazunk vissza általuk “gyerekkorunkba”.

1. Nalin and Kane – Beachball

A mai napig az egyik legnagyobb klasszikus 1997-ből. Elég nehéz műfajilag besorolni: a Discogs szerint progressive house, egyesek szerint lehet akár dance, ahogy éppen trance is… Végül is mindegy, a lényeg, hogy elképesztően nagy, még mindig!

2. Dj Misjah & DJ Tim – Access

3. Underworld – Born Slippy

Felejthetetlen, korszakalkotó film, hasonlóan jelentős zenével. A mai napig a hideg ráz, a kezed a levegőben és énekled az első két sort, ami már beleégett a memóriádba: Drive boy dog boy, dirty numb angel boy…

4. Energy 52 – Cafe Del Mar

Először 1993 hangzott fel a dal, amit azóta millióképpen dolgoztak és remixeltek át. Címét egyébként egy híres ibizai bárról kapta.

5. Delerium – Silence (Tiesto Mix)

Az igazi libabőröztetés.

6. Robert Miles – Children

Robert Miles nevét a ’90-es években elkövetett dreamhouse sláger, a Children kapcsán ismerhette meg szélesebb körben a dance-szcéna. A ma negyvenegy éves olasz producerről jelenleg a jövő év egyik legnagyobb visszatérőjeként írnak – tudva, hogy Miles az évek során gyökeresen stílusváltásokon, és innovatív zenei irányzatok tanulmányozásán és kísérletezésén esett át.

7. O.T. Quartet – Hold That Sucker Down

https://www.youtube.com/watch?v=RFmEhor3W8w

1994-ből érkezik a szexuális felszólítás.

8. Chicane – Saltwater

1999 – Az év egyik meglepetése volt a Saltwater, az Offshore (1996) sikerét meglovagolva vált méltán klub-himnusszá. Chicane az évek során továbbra is ontotta a (szerencsére) jobbnál jobb számokat.

9. Three Drives – Vinyl Greece 2000

1998-at írunk és boldogok vagyunk Görögországban.

10. Dj Sterbinszky – Egy nyár a Flörtben

Húzd elő a régi CD-ket és hangolódj velük a március 14-i CLASSIC HOUSE partira, ami ezúttal a LOCK-ban kerül megrendezésre!

Classic House – Lock Budapest – 2017.03.14

Március 14-én éjjel az elektronikus zene ünnepe, a legendás partisorozat folytatódik, ezúttal a Buda új gyöngyszemében a LOCK-ban!

A Classic House csapata ezúttal négy house nagymesterrel vár a lemezjátszóknál!

Dj Junior
Schulz
Newl
Clark

A négy lemezlovas az elektronikus zene új szentélyében, a LOCK-ban varázsolja elő az elmúlt idők feledhetetlen house-gyöngyszemeit és idézik meg a múlt már legendává vált szórakozóhelyeit.

Üljetek be velünk a house időgépébe és hallgassátok, ahogyan a house guruk pörgetik nektek az azóta klubhimnuszokká vált zenéket!

Belépő elővételben
Early Bird: 1.500 Ft
Elővételes: 2.000 Ft
VIP: 3.000 Ft

A helyszínen:
Normál: 2.500 Ft
VIP: 5.000 Ft

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..