Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

Mindent tudó gazdik és semmit sem sejtő kutyák – avagy miért dúl háború az etetőtál körül?

photo-1551717743-49959800b1f6

Szereted, imádod mindent megadsz neki; biztonságot, kényelmet, szórakozást és határtalan gondoskodást. Mégis; mi a hosszú, teljes élet titka, és mire van szükségük a kutyáknak igazán?

Kutyás az egész világ, lépten-nyomon vigyorgó bundásokba botlunk! Csoszogó tappancsok, csilingelő póráz; az egyik legnagyobb ebtartó nemzetként alig van már olyan hely, ahová ne vihetnénk magunkkal kutyáinkat.

Nem tehetünk róla; imádjuk négylábú kedvenceinket és nincs olyan, amit ne tennénk meg értük!

Ehhez pedig minden adott; kényelmesebbnél-kényelmesebb fekhelyek, személyre szabott, vidám nyakörv és póráz szettek, különleges labdák, kutyás élmények és rendezvények állnak szolgálatunkra, hogy az egyik legönzetlenebb hobbinknak éljünk; a kutyázásnak.

A színes-szagos külsőségek mellett viszont a legnagyobb hangsúlyt kutyánk egészsége kapja és valamiért forróvá válik a talaj, ha kutyánk étrendje kerül szóba. 

Egy ideális világban kutyáink mind kirobbanó formának és maximális egészségnek örvendenek; mégis manapság egyre több kedvenccel találkozunk, akinek emésztési rendellenességei, ízületi problémái vagy túlsúlya van, esetleg allergiás tünetektől szenved.

A külső próblémák gyökere pedig legtöbb esetben a táplálásban keresendő, de mégis mire kell figyelnünk, ha kutyánk etetéséről van szó?

Ne hagyjuk, hogy a szelíd tekintetek megtévesszenek minket! Háziasítás ide vagy oda, kutyáink az ősi farkasok leszármazottai.

A domesztikáció több 10 ezer éves folyamata alatt a vad óriásokat csupaszív kedvencekké szelidítettük; ám a mai napig a domináns, hegyes szemfogak, tarajos zápfogak és a viszonylag rövid bélcsatorna mind-mind a húsevők táplálkozási szokásaira reflektálnak.

És ha a szervezetük ezt kívánja, miért ne szükségleteiknek megfelelően etetnénk őket?

Ígérhetnek a reklámok bármit, nekünk kell odafigyelnünk arra, mi kerül kedvencünk tányérjába, nekünk kell utánajárnunk annak, melyik az az eledel, amelyik azt nyújtja kutyánknak, amire a szervezetének maximálisan szüksége van.

Keresd a húst!

A kutya húsevő, szervezetének friss húsra van szüksége. A gabonával és szójával tömött, silány minőségű tápok nem csak immunreakciók kiváltói lehetnek, de hosszú távon minőségi éhezéshez és hiánybetegségek kialakulásához is vezethetnek. Ha az összetevők listáján növényi vagy állati eredetű melléktermékek szerepelnek az első helyen, ne szavazzunk bizalmat a csábító zacskónak.

Keresd a természeteset!

A tudatos táplálkozás és a feldolgozott élelmiszerek világában mi magunk is a természetességre törekszünk.Ma már számtalan betegség, ételintolerancia, allergia és más emésztési rendellenesség áll összefüggésben a kész táplálékban fellelhető, azok feldolgozásakor hozzáadott anyagok mennyiségével. A különböző mesterséges adalékanyagok, színezékek és ízfokozók pedig kutyáink szervezetének sem tesznek jót.

Nem etetés, hanem táplálás!

Friss, kiemelkedő minőségű, emberi fogyasztásra is alkalmas összetevők, kíméletes elkészítési eljárás!

A PLATINUMTÓL azt kapják a kutyák, amit a bennük lakozó farkas kíván; legalább 70% friss, egész hússzeletekből származó, könnyen emészthető, maximális emészthetőségű, kiváló minőségű fehérjét. A prémium alapanyagok pedig különleges, kíméletes elkészítési eljáráson keresztül őrzik meg a bennük, természetes állapotban megtalálható vitaminokat és ásványi anyagokat. Glutént, színezékeket és ízfokozókat pedig hírből sem ismerjük. Nincs is rá szükség, ugyanis a szaftos falatkák hús illatát és hús ízét semmilyen kemikália sem képes utánozni. Ezért egyedülálló, ezért más a PLATINUM.

És mi az eredménye annak, ha nem csak etetjük, hanem igényeiknek megfelelően tápláljuk kutyánkat? A saját szemünkkel fogjuk látni a különbséget!

Kutyánk fittebb, élettel telibb, bundája selymesen csillogó.  Erős csontok, fejlett, tagolt izomzat, egészséges ízületek, rövidebb emésztési idő, kevesebb végtermék – vagyis kirobbanó egészség, és határtalan boldogság, kutyának-gazdinak egyaránt!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..