Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

MINI John Cooper Works Countryman

P90244737_highRes_mini-john-cooper-wor

A MINI Countryman második generációja a nagy múltú brit prémiummárka valaha készült legnagyobb modellje.

A MINI John Cooper Works Countryman orrában a MINI eddigi legerőteljesebb sorozatgyártású motorja dolgozik, 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítménnyel, amely az alapfelszereltség részeként kínált ALL4 intelligens összkerékhajtással és a sportosra edzett járműkarakter sokszínűségével kiegészülve új dimenzióba emeli a MINI John Cooper Works modellek vérpezsdítően lendületes vezetési élményét – a versenypályákon, a hétköznapok útjain és az ismeretlen terepeken egyaránt.

Az új MINI John Cooper Works Countryman az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltóval és az opcionálisan elérhető nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval is 6,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, amely 0,8, illetve 0,7 másodperccel előzi meg a MINI Cooper S Countryman ALL4 hasonló értékeit. Az új MINI John Cooper Works Countryman kivételesen lendületes teljesítménye a nagyobb tempókról indított kigyorsításokban, a páratlanul agilis kanyarvételekben és a letaglózó lassulási erőkben egyaránt tetten érhető. Mindez a teljes MINI John Cooper Works modellpalettát átható, több évtizednyi motorsport-tapasztalatból kifejlesztett széleskörű versenycsomagnak köszönhető, amelynek nem csupán az erőteljes benzinmotor és az intelligens összkerékhajtás, de a 18 collos MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsákkal és Brembo sport fékrendszerrel felszerelt sport futómű, a légellenállást minimalizáló aerodinamikai megoldások, az optimális mennyiségű hűtőlevegőt szállító karosszéria-kialakítás és a MINI John Cooper Works sportülésekkel felszerelt, típus-specifikus utastér is része. Az új MINI John Cooper Works Countryman prémium kompaktok között betöltött egyedülálló státuszát a bőséges alapfelszereltség nyomatékosítja még tovább, MINI vezetési üzemmódokkal (MDM – MINI Driving Modes), LED-technológiás első fényszórókkal, kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló Comfort Access funkcióval, valamint MINI Visual Boost rádióval.

Az új MINI John Cooper Works Countryman: tények és számok

  1. Négyhengeres, turbófeltöltésű benzinmotor 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítménnyel és 350 Nm csúcs forgatónyomatékkal.
  2. Maximális hatékonyság szerint optimalizált ALL4 intelligens összkerékhajtás már az alapfelszereltség részeként.
  3. Sport futómű Brembo fékrendszerrel és 18 collos MINI John Cooper Works könnyűfém keréktárcsákkal.
  4. Több évtizednyi motorsport-tapasztalatból kifejlesztett MINI John Cooper Works versenycsomag a motor, a futómű és az aerodinamikai megoldások tökéletes harmóniáját kínálva.
  5. A MINI Cooper S Countryman ALL4 modellnél 0,8 másodperccel gyorsabb, mindössze 6,5 másodperces 0-100 km/órás gyorsulás, végsebesség 234 km/óra.
  6. Típus-specifikus MINI John Cooper Works aerodinamikai csomag az első lökhárító kivételesen nagy légbeömlőjével.
  7. Típus-specifikus utastér MINI John Cooper Works sportülésekkel.
  8. Exkluzív alapfelszereltség LED-technológiás első fényszórókkal, MINI vezetési üzemmódokkal (MDM – MINI Driving Modes), valamint kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló Comfort Access funkcióval.
  9. Öt teljes értékű ülés, valamint az elődmodellhez képest jelentős mértékben megnövelt helykínálat és minden korábbinál ötletesebb elrendezés az utastérben, illetve a csomagtérben.
  10. Személyre szabott MINI Connected szolgáltatás-paletta, amely a hétköznapok mobilitását és a hosszabb utazásokat egyaránt egyszerűbbé teszi.

Az új MINI John Cooper Works Countryman a brit prémiummárka első, kompakt mezőnybe tervezett és már az alapfelszereltség részeként ALL4 intelligens összkerékhajtással felszerelt élsportolójának utódja. Az új modell minden tekintetben érettebb karaktere nem csupán a 10 kW-nyi / 13 lóerőnyi teljesítmény-többletben és az ALL4 intelligens összkerékhajtás maximális hatékonyság szerint optimalizált változatában, de a külső és belső méretek jelentős növekedésében, a még intelligensebb megoldásokban és a minden korábbinál ötletesebb funkcionalitásban is megmutatkozik. A mintegy 17 centiméterrel hosszabb és 3 centiméterrel szélesebb karosszéria alatt a tengelytávolság 7,5 centiméterrel növekedett, így az utastér és az öt teljes értékű ülés helykínálata is tekintélyes fejlődésen ment keresztül. Az alapesetben 450 literes csomagtér a hátsó üléssor ledöntésével egészen 1 390 literig bővíthető, amelynek köszönhetően az új MINI John Cooper Works Countryman nem csupán vérpezsdítően sportos vezetési élményt, de sokoldalú hétköznapi használhatóságot és páratlanul egyedi funkcionalitást is kínál – legyen szó akár versenypályás tempózásról, terepezésről, hétköznapi közlekedésről vagy hosszabb utazásról.

A motorsport élvonalában begyűjtött átfogó járműtechnológiai tapasztalat a kétliteres, négyhengeres benzinmotor kimagasló teljesítményében érződik leginkább, a MINI TwinPower Turbo technológiával felszerelt erőforrást keresztben építették be az új MINI John Cooper Works Countryman orrába. A turbófeltöltőt a mérnökök az öntött acélból készült kipufogócsonkba integrálták, a közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszert pedig VALVETRONIC változó szelepvezérlés és dupla VANOS változó vezérműtengely-állítás egészíti ki. Az extrém hőálló anyagból készült turbófeltöltő töltőlevegő-nyomását 2,2 barra növelték, amely kivételesen kirobbanó teljesítményt és hosszan tartó lendületet garantál.

Az erőforrás 350 Nm csúcs forgatónyomatéka a percenkénti 1 450 és 4 500 főtengely-fordulat közötti tartományban mindvégig rendelkezésre áll, a 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítmény pedig percenkénti 5 000 és 6 000 főtengely-fordulat között érhető el.

A MINI John Cooper Works modelleket megillető versenycsomag típus-specifikus alkotóeleme a hatalmas töltőlevegő-hűtő, a kiegészítő hűtőkör, a motor megerősített dugattyúi és a sport kipufogórendszer is, amely nem csupán az erőforrás teljesítmény-karakterisztikájára van élénkítő hatással, de kivételesen mély hangorkánt is biztosít. Az azonnali gázreakciót még tovább csökkentett kipufogógáz-ellennyomás segíti, a MINI John Cooper Works modellekhez méltó kipufogóhang pedig az állítható pillangószelepnek és a kipufogódobok speciális kialakításának köszönhető. A sport kipufogórendszer rozsdamentes acélból készült, kúp alakú ikervégződést visel.

Az új MINI John Cooper Works Countryman a menetteljesítmény és az intelligens járműkapcsolati hálózat terén sem köt kompromisszumokat. A modell extrém sportos sokszínűségét a vadonatúj MINI Connected szolgáltatás-paletta is igazolja, amely messze túlmutat a jól ismert fedélzeti információ-szolgáltató funkciókon és a MINI ügyfelének személyre szabott digitális segédjeként dolgozik. A MINI Connected az Open Mobility Cloud rugalmas felhőalapú platformra építve kapcsolja össze a jármű központi operációs rendszerét a felhasználó digitális eszközeivel, így például az Apple iPhone okostelefonnal és az Apple Watch okosórával.

A MINI Connected integrált koncepciójának köszönhetően ráadásul a mobilitás már az autóba érkezés előtt kezdetét veszi. Az intelligens szolgáltatás folyamatosan elemzi a felhasználó naptárbejegyzéseit és a tervezett útvonalra vonatkozó valós idejű forgalmi információkat, így minden alkalommal képes előre jelezni a pontos célba érkezéshez szükséges indulás időpontját. A technológia ráadásul az okostelefon naptárbejegyzéseihez elmentett úti célokat automatikusan átemeli a MINI navigációs rendszerébe, így azokat nem szükséges felvezetni a központi kijelzőn. A MINI Connected intelligens funkciója felismeri a brit prémiumgyártó ügyfele által sűrűbben látogatott úti célokat és a felhasználó kedvenc útvonalait, az érintett terület baleseteiről, forgalmi fennakadásairól és lezárásairól pedig minden esetben jó előre üzenetet küld, szükség esetén alternatív útvonalakat ajánlva fel.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..