GASZTRO

Minőségi Street Food egy plázában? IGEN! Kóstold meg a különbséget!

CSV_0081

A plázákban étkezés bár igen népszerű mai rohanó világunkban, azért a legtöbbekben elég erős ellenérzéseket vált ki, holott manapság már nem annyira egyedülálló, hogy minőségi ételeket is találjunk a nagy komplexumokban. A Duna Plázában található Street Food Pont is az utóbbi felvetést igyekszik erősíteni tavaly év vége óta. Egy olyan gyorsétterem az övék, ahol a gyorsaság egyáltalán nem megy a minőség rovására, hiszen minőségi alapanyagokkal, csúcseszközökkel, komoly szakmai stábbal készítik el az igencsak sokszínű étlap legkülönbözőbb fogásait. Értelemszerűen a közeli irodák és a pláza dolgozói mellett a shoppingolók alkotják a vendégkör gerincét, de egyáltalán nem kizárt, hogy hamar kialakuljon annak is a hagyománya, hogy valaki olyan céllal érkezzen ide, hogy kifejezetten a Pontot tesztelje le!

A kínálatból természetesen itt sem hiányozhat a hamburger, néhány igencsak nyálcsorgató összeállítás kapott helyet a kínálatban, ráadásul a hús típusát (ír marha / skót angus) is mi dönthetjük el, nem mellékesen pedig mindegyik burgerbe házi szószok kerülnek a lehető legtökéletesebb ízélmény elérése végett. Nem volt könnyű a döntés, de végül a Big Angust választottam Texas módra. A zsemle nem túlzottan nagy, amiből jócskán kilóg a hatalmas 20 dekás húspogácsa. Ez persze nem véletlen, és egyáltalán nem is baj, itt azok a burger fanatikusok járnak jól, akik nem a zsemlével akarnak jóllakni. A hús állagra és ízre is jelesre vizsgázott, inkább a naturalistább vonalat képviseli, ami egyáltalán nem baj, hiszen az angus jellegzetes íze így tudott igazán érvényesülni, miközben a hagymalekvár igencsak uralta az összképet. Hagymalekvár fronton nagyon kritikus vagyok, de ebben az esetben maximálisan elégedett voltam, hiszen sikerült ízre és állagra is elérni az etalon szintet, én magam is pont ilyenre szoktam csinálni.

Nem hagyhattam ki a tépett szendvicseket sem, főleg, hogy sertés, marha és kacsa is szerepel a kínálatban. Én megmaradtam a pulled porknál, de itt a hagyományos szendóktól eltérően nem ciabattába, hanem egy laza kis lepénybe töltik be a szálaira szedett husit, ami ízre nem túl hivalkodó, a zöldségeknek köszönhetően egyfajta könnyed, friss, tavaszi érzetet kelt összességében az egész. Egy igazán jó kis szendvicskülönlegességként lehetne definiálni, amit nem talál minden sarkon az ember. Kétféle méretben kapható, én most megelégedtem egy kisebbel, ami azért így sem volt pici.

A hely legnagyobb erősségének és legfőbb irányvonalának a különböző tésztaételek számítanak, hiszen a pasta helyben készül olasz durumlisztből, abszolút high-tech munkagépek használatával, az ínycsiklandozó összeállítások közül a crema di basilico pedig annyira magas szinten teljesített, hogy az szinte kizárt, hogy ezek után ne kóstoljam végig az összes opciót. A tészta egyszerűen hibátlan állagú és maga az összeállítás ízre és adagra is a csúcsot döngeti. Totális katarzis! Kellemesen pikáns, krémesen lágy tésztacsoda volt ez, amit lehetetlenség abbahagyni. Nagy tészta fanatikusként és kritikusként teljesen el lettem bűvölve, ezt egyszerűen így kell, így érdemes csinálni!


Ezen kívül még különböző napi levesek, saláták és belga desszertkülönlegességek közül is lehet csemegézni, a saját recept alapján készült igazi különlegesség, a dolce vita gnocchi konkrétan pillanatok alatt elfogyasztásra került, ami lényegében életem legkomolyabb nudli élménye volt mennyei mascarpone és eperlekvár körítéssel. Egyáltalán nem volt gejl, inkább könnyed ám mégis tartalmas, egy igazán belevaló desszert csoda, amivel kifejezetten ajánlott feltenni az i-re a pontot egy fejedelmi étkezés befejezéseként.


Egy igazán üde színfolt tehát a Street Food Pont a plázák ételkínálatában egy abszolút dicséretes koncepcióval, a május 19-én megrendezésre kerülő Street Food Éjszakája alkalmából pedig hosszított nyitvatartással, a tésztákra adott 20%, a hamburgerekre pedig 30% kedvezménnyel várnak minden street food fanatikust!

Street Food Pont
1138 Budapest, Váci út 178.
+3630747 1068
info@streetfood-pont.hu
Nyitvatartás:
H-Szo 10:00-21:00
V 10:00-19:00

Kedvezmények és tavaszi ajánlat a Street Food Éjszakáján (2017. május 19.):

  • Street Food Éjszakája “Big Angus” Menü ár: 3.080 Ft helyett 2.155 Ft – 30%
    – Big Angus Burger (20 dkg)
    – Steak burgonya (kis adag)
  • “Street Food Éjszakája Pasta”
    – Étlapon szereplő bármelyik tésztaétel 20% kedvezménnyel

Nyitvatartás a Street Food Éjszakáján: 23 óráig

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .