SPORT

MIRA és M1RA – Michelisz Norbi új szerelmei!

M1

Saját csapat, gyermekáldás, és világbajnoki remények. Mindez rövid időszak alatt zajlott le Michelisz Norbert életében. De hogy élte meg mindezt hazánk talán legnépszerűbb autóversenyzője? Megkérdeztük!

M1RA Racing Team. Honnan jött a csapatalapítás gondolata?

Apró szikrák már régebben is voltak! Én arra számítottam, hogy saját csapatom majd csak jóval később lesz, ha lesz egyáltalán. Amikor interjúk kapcsán szóba került a kérdés, akkor mindig hangsúlyoztam, hogy bár nálam elsődleges az autósport, de nyilván érdekelnek még más területek is az életben. Ha korábban kérdeztek erről, még 5-10 évet mondtam volna, azonban tavaly decemberben sok minden úgy alakult, hogy eldöntöttük, itt az idő belevágni!

Hogyan sikerült ezt ilyen stabilan titokban tartani?

Nem vertük nagy dobra, annyi szent. Sokat jártunk külföldre, a partnereink nem ismertek itthon, a hazai sajtó sem kérdezte őket. Így az épülő projektünkön csendben tudtunk dolgozni, de energiánk sem lett volna kommunikálni. Viszont nagyon boldogok vagyunk a kedvező a fogadtatás miatt, ez sok erőt ad a céljainkhoz!

Lesz valamiféle kitelepülés, ahol a fanatikusok megismerhetik a M1RA-t?

Természetesen! Nyárra tervezünk egy ilyen eseményt, amire egyébként remek apropót nyújt a Hungaroringi TCR hétvége. Jó eszköz lehet egy kitelepülés, vagy akár műhelylátogatás-sajtótájékoztató is év közben. Fontos, hogy megmutassuk magunkat és kiszolgáljuk azt a hatalmas érdeklődést, ami övezi a csapatot. Dolgozunk rajta!

Elképzelhető, hogy a későbbiekben láthatunk akár a saját csapatod színeiben is versenyezni?

Konkrét terveket még nem fektettem le erről, ám semmi sincs kizárva. Idén még kevés esély lesz rá, de meglátjuk!

Megszületett a kislányod – őszintén gratulálunk, és sok boldogságot kívánunk! Hányszoros bajnok lesz a M1RA mire felnő MIRA?

Remélem sokszoros!! (nevet)

A Honda a WTCC projekten kívül is számít rád. Merre visz a közös út?

Ez egy jó együttműködés, mert motivált emberek vesznek körül. Ahogy látom, a japánok elkötelezettek a túraautózás mellett. Az én legvalószínűbb forgatókönyvem, hogy 2018-ban is maradunk a WTCC mezőnyében, de hogy pontosan mi lesz, az még képlékeny, hiszen idén lejár a szerződésem. Már tettünk puhatolózó lépéseket egymás irányába, a továbbiak a következő hónapok történéseinek fényében fognak kialakulni.

Mit gondolsz, történelmire sikerül az idei év?

A legfontosabb, hogy szorgalmasan dolgozzunk a célokért, együtt! Ha “helyzetben” leszünk a szezon végén, és a bajnoki címért harcolhatunk, rajtunk nem fog múlni!

Képek: Nyolczas Csaba

A cikk megjelenik a Motor&Verda magazin június/júliusi számában!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .