FLYERZ REVIEW

Modern mini kertek és bezöldült nappalik – Zöld trend ízelítő

shutterstock_595655690

Vannak olyan kerti megoldások, amik sosem mennek ki a divatból, de minden évben felütik a fejüket olyan technikák és trükkök, amik egyre több és több zöldet csempésznek a mindennapjainkba. Mutatunk párat.

zek közül a trendek közül egyesek idővel szép csendben eltűnnek, mások pedig meggyökeresednek. Mint például a függőleges kertek és a zöld nappalik; amikhez a 2019-es és 2020-as szezonban csatlakozott a letisztult, modern kiskertek arculata.

Képzeljünk magunk elé egy kíváncsi tekintetektől elzárt, kis alapterületű belső udvart, amit elburjánzott bokrok és cserjék, egymást elnyomó fakezdemények, évelő virágok csomói, valamint rég komposzttá fonnyadt levelek kupacai borítanak. És ha ez a látvány a nappaliba is befurakodik, akkor borítékolható a folyton stresszes idegállapot.

Éppen ezért a lakással szoros összeköttetésben lévő kis kerteknél az elmúlt években az a trend, hogy határozottan elválasztott, letisztult zónákat hozzunk létre. Mivel egyre többet dolgozunk, a lakáshoz kapcsolódó kerteknek örömet kell okozniuk. Úgy kell kialakítani őket, hogy a kényelem, a kreativitás és a pihenés oázisai legyenek.

Hogy ezt miként, milyen eljárásokkal, burkolatokkal vagy éppen állfalakkal és ablakokkal tudjuk elérni, azt szép fotókkal illusztrálva kiveséztük a Világjáró First Class Magazin 2019./31. lapszámában.

Bosco Verticale – Shutterstock.com

A cikkben olvashattok Milánó “vertikális erdőiről” (Bosco Verticale) amik 2014-ben trend indító kezdeményezésnek számítottak. Ez a lakóház indította el a lakás zöldítés vonulatát szerte a világban. De szó esik arról a helyzetről is, ha nem tartozik semmilyen kertecske, vagy zöld felület a lakáshoz. Ekkor a színekkel kell játszani. Ha pedig van kert, akkor gondoljuk meg a magaságyás lehetőségét. A cikkben erre is hozunk pár kialakítási tippet.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .