Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFT

Mondj igent a YesYes-re! – Új dallal debütált Szabó Ádám zenekara

yesyes

Ha valamit mindnyájan el akarunk érni ebben az apró de tehetségekkel teli országban, akkor az a nemzetközi siker. Ehhez viszont nemzetközi színvonal is kell. A Dal 2017 lezárult, így egy valami most már biztos: hazánkat nem Szabó Ádám fogja képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Minden elismerésünk a győztesnek, de érdemes most picit egy olyan fiatal tehetségre is figyelnünk, mint Szabó Ádám – és bandája.

Szabó Ádám – tehetségkutatókból ismert – énekes és harmonikás idén ’Together’ című dalával igyekezett elnyerni a zsűri és a magyar közönség szeretetét és szavazatait ahhoz, hogy részt vehessen az Eurovíziós dalfesztiválon. Ez a cél most nem sikerült azonban reméljük nem töri meg a lelkesedését, mely 2015 közepe óta tart. Ekkor alapította meg ugyanis a YesYes nevű formációt Katona Tamással (dob) és Vereb Márkkal (elektronika). Nem is nagyon tudom, melyik műfajba sorolhatnám a zenekart: leginkább az elektronikus pop az ő zenéjük, de ha még nem volt szerencséd „dubstep harmonikát” hallani, akkor ennek most jött el az ideje.

A csapat viszonylag hosszú, egy éves hangszerelés és stúdiómunka után adta ki első kislemezét 2016 nyarán. A ’Pollyanna’ címet viselő bemutatkozó EP – ahogyan azt a szó jelentéséből kikövetkeztethetjük – az élet pozitív (igazából vakon pozitív) felfogására törekszik. Az animációs videoklipet mely a ’Papers’ című számhoz készült, több mint 30 ezren tekintették már meg, ami magyarországi „kezdő” bandához mérten (jelentős hátszél nélkül) szép eredmény. Az album többi száma: a Fireflies és a Feel the light (mely utóbbihoz egy igen lazító live session video is készült) az elektronikus zenei hangzás mellett az „alternatív chill” hullámain ringat minket.

No de összpontosítsunk most az új dalra: a ’Need more’-ra, mellyel idén januárban debütáltak a fiúk a Balcony TV Budapest adásában. Meg kell mondjam: személy szerint én nem számítottam az elektronikus zene, a dubstep és a kellemes DNB egyvelegére. Ez az a fajta zene, amire nem csak otthon lazulok – vagy takarítok – szívesen, hanem simán eldobogok rá egy élő fellépésen is. Nagyon finom a hangzás, és Ádám hangja remekül egészíti ki az egész „hangszerkavalkádot”.

A ’Need more’ egyébként egy picit pörgősebb az előző számokhoz képest, de a maga finom módján: szépen, ívelten épül fel a dal úgy, hogy mi akik pillogva hallgatjuk az érzelemdús elektronikus rezgéseket, csak annyit mondunk a végén: NEED MORE! Reméljük, hogy a motiváció megvan a srácokban a folytatáshoz, mert nagyon kíváncsivá tettek. Főleg, hogy – mea culpa – eddig nem igazán hallottam/hallottunk róluk, de ez innentől talán változni fog. Mert most őszintén: DUBSTEP HARMONIKA?! Ez zseniális! 🙂

De nem is szaporítom tovább a szót gyerekek, dőljetek hátra (ha tudtok) és nézzétek a saját szemetekkel, hallgassátok és halljátok a saját füleitekkel, íme:

A YesYes Facebook oldalát itt találjátok.

Az Instagram oldalukat pedig itt.

Borítókép forrása: itt.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..