MOTORSPORTSPORT

Morocco Desert Challenge – Horváth Lajos és Kárpáti Péter túl a második szakaszon

57038270_433129704157253_5171099538726846464_n

Dübörög a világ egyik legnehezebb tereprali versenye, a Morocco Desert Challenge. A mezőnyben számos magyar induló mellett Kárpáti Péter és Horváth Lajos „Laller” is ott küzd a mezőnyben.

A magyar motorosok tegnap már a második szakaszt teljesítették, Laller így nyilatkozott a hosszú menet végén:

“Reggel nyolckor rajtoltunk el a második szakaszra, rendkívül kellemetlen körülmények között. Óriási ködben mentünk majd 100 kilométert a kősivatagban, sokszor le is kellett venni a szemüvegünket, mert semmit sem láttunk.

Később kisütött a nap, és a gyors szakaszokon utolértek, majd megelőztek bennünket a kamionok, ez pedig veszélyes volt, mert valósággal menekülni kellett az útjukból, de az általuk kijárt homokpadok is sok fejtörést okoztak. Egy ilyen képződmény miatt el is estem, megütöttem a könyököm és egy bordám, itt-ott fáj, de összességében rendben vagyok.

A nap túlnyomó részében nagy tempót motoroztunk, sajnos sokan megsérültek, a mentőhelikopter 3-4 motoros bajtársunkat mentette ki. Mi jó kört zártunk, a második szakasz alatt is összedolgoztunk Petivel, jó volt a navigációnk. Hosszú 400 km van mögöttünk, nyolc és fél órát motoroztunk, a végére már nagyon elfáradtunk, ám a java még csak most jön: holnap 378 kilométer vár ránk, aztán pedig következnek a dűnék. A vasárnap zárásaként meglátogatta a mezőnyt a marokkói király!”

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .