GASZTRO

Most már minőségi kebabozót is találhatunk a főváros street food térképén!

CSV_6178

A gyros/kebab szó hallatán minden bizonnyal a legtöbb embernek nem egy gasztronómiai csúcsélmény jut az eszébe elsőre (és most az általános fogalomzavarba bele se menjünk inkább), hanem sokkal inkább egy „már minden mindegy” állapot, amikor egyfajta tűzoltásként bárminemű élelemre van szüksége az embernek az éjszaka közepén. Persze ez egy durva általánosítás (még ha túlnyomórészt igaz is), hiszen vannak már minőségi alternatívák is a frekventált területeken egymást érintő kétes kiszolgáló egységeken túl is, az egyik ilyen legfiatalabb csillag a hazai street food egén a Hari Kebab!

A lokáció üdítőnek is nevezhető, hiszen a VII. kerületi István utca és környéke nem kényezteti el az itt lakókat minőségi street food terén. Az Állatorvostudományi Egyetem közelségében nagyon erős potenciál rejlik, ezt felismerte a Hari Kebab is, akik az arra jogosultaknak diákkártyát adnak, amivel a későbbiekben 10% kedvezményben részesülhetnek az ételek árából. Az akciók itt még nem érnek véget, hiszen egészen egyedülálló módon, a kiszolgáló pult szélén található egy kávézó / teázó sarok, ahol mindenki szabadon töltheti magának e frissítő italokat, ráadásul nem is a gagyi fajtából. Ha pedig még ez sem lenne elég, szintén egy nem mindennapi extra, hogy állatbarát a hely, így aztán bárki nyugodtan betérhet a kis kedvencével együtt.

A belső kialakítás egyébként szintén üdítő, harsány, leginkább türkiz színek dominálnak, ami rendkívül vidám érzetet generál az emberben. Az asztalok és az ülőalkalmatosságok is eltérnek a megszokottól a földszinten és az emeleten egyaránt. Külön jár a piros pont a kulturált mosdóért is, ami nem feltétlenül megszokott egy gyrosozó esetében. Elsőként nem mertem rákérdezni, de végül Harsányi Attila tulajdonos maga lebbentette le a fátylat a nagy titokról, miszerint a névválasztás a vezetéknevéből ered, és ugye itt akkor el lehet játszani még olyan gyilkos szóviccekkel is, mint például: Kérsz egy harit? A minden ízében családi(as) vállalkozás a kimagasló minőséget tartja szem előtt, ami látszódik és érződik is mindenen. Igazi különlegesség, hogy például mikrót egyáltalán nem tartanak az üzletben, és a pita minden esetben frissen sül a kemencében! Borjú és csirke húsok közül lehet választani, de vannak vegetáriánus opciók is az étlapon. Az árak picivel magasabbak egy átlagos kebabosnál, de cserébe a minőség és a mennyiség is sokkal komolyabb.

Mivel nekem nagy kedvencem a lencseleves, így muszáj volt ezzel indítanom a kóstolást, ami nagyon jó felütése volt az elköltött ebédnek. Kellemesen pikáns, bátran borsozott, pont ideális sűrűségű leves, amit ízlés szerint lehet még chilivel is turbózni, amit én örömmel meg is tettem. A folytatásban az extra nagy tortilla lapba csavart verzió nekem most kimaradt, egyértelmű volt, hogy a házi sütésű pitával kell kipróbálnom a dönert. Mindössze 100 forintos felárért lehet extrázni feta sajttal és sült zöldségekkel az összeállítást (paprika, hagyma és padlizsán), ezen kívül pedig saláta, paradicsom, lilakáposzta és nyers vöröshagyma kerül még a pitába a frissen vágott húson kívül. A husi íze nem hivalkodó, de határozottan finom és állagra is egészen kiváló. A kétféle szósz már ránézésre is gyönyörű és rendkívül egyedi képet mutat. A zöldes, joghurtos szósz is remekül teljesített, de nekem a kedvencem nem véletlenül a csípős lett, a kettő együtt pedig mondhatni egy rettentő ütős kombót alkot. Nekem külön tetszett az is, hogy egy kicsit sűrűbb volt mindkét szósz és a pita végig egy masszív keretet alkotott, nem a puszta kezemből kellett a végén az utolsó szétfolyt falatokat a számba tuszkolni, mint oly sokszor korábban a körúton hazafelé battyogva…

Street Food Éjszakája menü

Még csak alig egy hónapja nyitotta meg kapuit a Hari, de máris több visszajáró vendéggel büszkélkedhetnek és tele vannak tervekkel, újdonságokkal a jövőre nézve, a jelenlegi lelkesedést és minőséget elnézve pedig előre borítékolható a siker hosszútávon is! Frissen sült pita, omlós hús, kétféle egyedi szósz és friss zöldségek harmóniája teszi rendkívül élvezetessé és szerethetővé az összhatást. Most pedig itt lesz a kiváló alkalom május 19-én, hogy Ti is meggyőződjetek minderről, hiszen a Street Food Éjszakáján éjfélig meghosszabbított nyitvatartással és egész nap hatalmas akcióval várja vendégeit a Hari Kebab!

Kedvezmények és tavaszi ajánlat a Street Food Éjszakáján (2017. május 19.):

  • 10% kedvezmény a teljes kínálatra,
  • Hari menü: Döner Kebab + Sült krumpli + Türtamek üdítő többféle ízesítésben 33% kedvezménnyel.

Nyitvatartás a Street Food Éjszakáján: 11:00-24:00-ig, a kedvezmények pedig egész nap érvényesek!

Hari Kebab
1078 Budapest, István u. 6.
+36303471695
Nyitvatartás: hétfő-szombat 11:00-21:00

Képek: Csiki Vivien

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .