Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRANIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓ

A Művészetek Völgye Tokaj-Hegyaljára költözik!

kerekdombfeszt3

Na nem szó szerint, csak ami Nyugat-Magyarországnak a Művészetek Völgye, az kíván lenni a kelet-magyarországi régió számára a most első alkalommal megrendezésre kerülő Kerekdomb Fesztivál.

A Kerekdomb egy a tállyai dűlők közül, a Patócs, a Bányász, a Palánta és a Mulató dűlők fogják közre. Az elnevezés azonban inkább hangulatok, emlékek, kincsek és tájak összegyúrásával született. A Kerekdomb egy egész képzeletbeli táj neve, tulajdonképpen Tokaj-Hegyalja metaforája, ahol – ahogy a fesztivál logója is mutatja – egyetlen borospohárban elfér minden dűlő és minden domb.

kerekdombfeszt2

A Zempléni-hegység templomai, udvarai, kastélytermei, nemesi kúriái, dűlői és egyszerű parasztházai néhány napra fesztiválhelyszínekké avanzsálnak Tállyán. Egy olyan hiánypótló közösségi esemény lesz ez, amely minőségi kulturális, zenei, turisztikai és borélményt nyújt, s teszi mindezt magas színvonalon, a falunapokon és szüreti vigasságokon messze túlmutató programkínálattal, az összművészetiség gondolatát középpontba állítva.

Szeptember 23. és 25. között a Tokaji Borvidék településén három napon át színházi és irodalmi előadásokkal, koncertekkel, hangversennyel, sporteseményekkel, gyerekprogramokkal, felfedező túrákkal, gasztro- és kézműves vásárral, kreatív foglalkozásokkal és borkóstolókkal várják a látogatókat.

A Kerekdomb Fesztivál és Bormustra Tokaj-Hegyalja egyik legszebb helyszínének közösségi tereit alakítja három napra pezsgő kulturális központtá, bemutatva a település történelmét és kiemelve különleges adottságait.

A látogatókat komolyzenei hangversenyek várják a Római Katolikus Templomban, gyerekprogramok és gyerekfoglalkozások a frissen felújított Maillot Kastély termeiben, irodalmi foglalkozások, felolvasások és blues koncertek az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel helyszínén, túrák, futóverseny és félmaraton a tállyai dűlőkön, kreatív séták a pincerendszerekben, a Kerekdomb Fesztivál könnyűzenei nagyszínpada pedig a Vincellér Ház udvarán kapott helyett.

Fellép a Kiscsillag, a Belmondo, a Budapest Bár, az Anima Sound System, a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Duó, ott lesz a Virtuózok csapata, Pribojszki Mátyás több formációval, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin. Orgona adománygyűjtő koncertet ad Fassang László, interaktív gyerek- és felnőttprogramokkal készül Varró Dániel és Molnár Krisztina. Gyerekkoncerttel érkezik a Kaláka, Szalóki Ági, Rutkai Bori Bandája, valamint a Czutorborsók, a legkisebbeknek Ringató foglalkozást is tartanak.

Lesz improvizáció a Momentán Társulattal, színházi előadás a Nézőművészeti Kft-vel, jóga Szalóki Ágival, a Hosszúlépés.Járunk? csapat kreatív túráin pedig a település titkaiba avatják be az érdeklődőket.

A futás szerelmesei gyönyörű környezetben versenyezhetnek, a gyerekek a Ludas Matyi Futamon, a felnőttek pedig a hét kilométeres Mád-Tállya futóversenyen vagy a Kerekdomb Félmaratonon is indulhatnak.

Tállyai hagyományok szerint készülnek idén is a helyiek az Európában is egyedülálló Szent-Vencel napi egyházi szőlőszentelő ünnepre, emellett a tállyai utcácskákon gasztro- és kézműves vásár, a tállyai pincészetekben pedig borkóstoló várja a látogatókat.

Mi már most imádjuk az egészet, természetesen a Flyerz különítménye is ellátogat a Kerekdomb Fesztiválra, gyertek ti is! 🙂

tallya_logo_osz_horizontalis_rgbProgramok és információk: www.kerekdombfeszt.hu

Jegyek elővételben:

Napijegyek szeptember 22-ig: 3.500 Ft
Három napos, hétvégi bérlet szeptember 22-ig: 9.000 Ft

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/kerekdombfesztival2016

Napijegyek helyszínen 4.000 Ft
Három napos, hétvégi bérlet helyszínen 10.000 Ft

Tállyai lakosoknak a programok ingyenesen látogathatóak

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..