01

Ezzel a bejegyzéssel egy cikksorozatot szeretnék elindítani olyan embereknek, akik szeretik digitálisan élni az életüket, azonban óckodnak attól, hogy minden adatukat megosszák barátunkkal, a Google-lel vagy kistestvérrel, a OneDrive-val.

Egy ultravékony NAS távirányítóval, hogy filmjeinket, zenéinket is tudjuk böngészni.
Egy ultravékony NAS távirányítóval, hogy filmjeinket, zenéinket is tudjuk böngészni.

 

Tehát félreértés ne essék – a cím miatt ezúttal kérek elnézését –, nem csokitortákról vagy egyéb ízletes dolgokról lesz szó, hanem internetre csatlakoztatható, otthoni adattárolóról. Ami akár a receptjeinket is tudja kezelni…

Lássuk először, hogy mi a különbség a Google Drive és egy NAS között.
A Google Drive esetében minden adatunkat a felhőben tároljuk (na jó, de mi az a felhő…?), amiről nem tudjuk, hogy hol van. Tehát valahol egyszerűen csak van.
Míg a NAS esetében van egy kis dobozkánk otthon – vagy ahol akarjuk –, és ott tárolunk rajta minden adatot.

Privát adatainkat a Google a felhőben tárolja, és bár nagyon biztonságos a rendszerük, de internet nélkül nem érjük el, valamint, ha egyszer úgy döntünk, hogy töröljük fiókunkat, akkor sem biztos, hogy azok valóban törlődni fognak.

Back
És, hogy mit is tudunk rá csatlakoztatni? Bármilyen eszközt USB-n keresztül (telefon, modem, pendrive, stb.), routeredet és persze a TV-det is. Így filmeket is letölthetsz egyszerűen.

 

Erre adja a lehető legjobb megoldást egy otthoni adattároló (NAS). Az csupán választás és pénztárca kérdése, hogy olyat veszünk, ami mindenfajta multimédiás dolgokra is jó, tehát tudunk róla videót nézni, zenét hallgatni vagy még karaoke partit is rendezhetünk vele vagy maradunk az eredeti célnál, azaz adatot tárolunk rajta.

Mindenki tapasztalta már, hogy szinte pillanatok alatt elfogy a hely a telefonunkon a fényképek és zenéink miatt. Én is szeretek mindent magammal cipelni, hiszen ki tudja mihez lesz kedvem vagy mire lesz szükségem aznap. Sajnos telefonomon nem fértek el, ráadásul néha arra is vetemedek, hogy a tabletemről is ugyanazokat a videókat és zenéket szeretném elérni. Mászóval mindenhonnan ugyanazokat szeretném látni.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ybN0pJD1Od8[/embedyt]

 

Nos, a NAS cikksorozatunkból ezekre a lehetőségekre fogtok választ kapni a QNAP jóvoltából. De ki az a QNAP?

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .