Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionKULTÚRA

Nászút 2020: Avagy a legvarázslatosabb úti célok az évben, nemcsak újdonsült házasoknak

271763-naszut-2020.1200x630

Akár mininászút, akár egy egész hónapos pihenés, ezeket a helyeket a nászutasoknak teremtette az ég!

nászút a legidillibb és legromantikusabb élményként él az emberek fejében. Egy kicsit sem átlagos nyaralás, egy emlék, amire mindig nosztalgiázva fogunk gondolni, és bár senkit nem szeretnénk abba a hittbe ringatni, hogy egy ilyen úton nem várhatnánk ránk akadályok, ilyenkor a gyönyörű látvány egészen biztosan mindenkit kárpótol.

mézeshetek szóljanak egy röpke hétről, vagy akár egy hónapról, abban egyetérthetünk, hogy ilyenkor a friss házasok szeretnek valami igazán különleges és egyedi helyre utazni. Jöhet a szokottnál nagyobb luxus és kényelem, és persze az sem árt, ha a turisták tömege ilyenkor nem lóg a szánkban. Pont ezért szeretnénk most segíteni neked ezzel a listával, melyben 2020 legizgalmasabb nászutas helyszíneit gyűjtöttük össze. Kevésbé ismert, vagy épp hatalmas fejlődésnek indult helyeket, izgalmas és kalandokban gazdag utazásokat, a bolygónk legromantikusabb pontjait, melyekre senki sem fogja azt mondani, hogy elcsépeltek. Ohh, és persze pazarul mutatnak majd az Instádon!

1. Sumba, Indonézia

Most, hogy Bali ilyen zsúfolt lett, Sumba lehet a tökéletes választás azoknak, akik a igazi indonéz életérzést keresik. Persze nem is kétség, hogy hamarosan ez a sziget is úgy végzi, mint Bali, ám addig is érdemes rá lecsapni. Mi lehetne jobb érv, mint az, hogy Jennifer Lawrence és Cooke Maroney is itt töltötték mézesheteiket? A világ két leggyönyörűbb merülési helye is itt található, de ezen kívül még számtalan élményt rejt magában Sumba, elég, ha csak két szót mondunk: Spa Safari!

2. Ausztrália felső része

Az ország egyik legismertebb jelképének számító hatalmas, vörös homokkőből álló sziklatömb, azaz az Uluru, 2019 vége óta elzárt terület a turisták számára, így itt az idő, hogy az utazók felfedezzék Ausztrália legvadabb és legtávolabbi területeit. Darwin 2020-ban megkapja az első csúcsminősítésű szállodáját, innen indulva pedig egy igazán izgalmas utazáson vehetnek részt a kalandvágyú szerelmesek.

3. Okinawa, Japán

A nyaralni vágyó japánok évtizedek óta keresik fel Hawaii homokos strandjait a D-vitamin adagjuk érdekében, sőt, igazából annyira szeretik az Aloha-élményt, hogy sorban állnak a Hawaii-tematikájú éttermek Tokióban. Okinawa ugrásszerű fejlődése azonban minden lehetőséget megteremt arra, hogy Japán távoli szigete lehessen az új Hawaii. A pihentető tengerparti nyaralásnál pedig sokkal többet kínál Okinawa, hiszen kulturális szempontból is jelentős hely, melyet érdemes felkutatni.

4. Marokkó

Marokkó egy igazi csoda, így nincs abban semmi meglepő, hogy ez most az egyik legmenőbb úti cél. Olyan hely ez, ahol egyszerre találjuk meg a történelmi és a kulturális látnivalók sokaságát, a kéklőn csillogó tengerpartokat, a végtelen sivatagokat és az Atlasz hegység vöröslően tündöklő hegyláncainak látványát. Marrákes nyüzsgő bazárjai, hullámzó forgatagának hangulata pedig egy egészen egyedi élmény, a tervezőzseni, Yves Saint Laurent így írta le az élményt: “Marrákes előtt minden fekete volt”.

5. Zimbabwe, Afrika

Zimbabwe reneszánszát éli, és egyre több izgalmas innovációval próbálja vonzóvá tenni a térséget az utazók számára. A szomszédos országok turisztikai cégei csúcsra járatták már a szafari-bizniszt, ám ez a fajta pihenés rengeteg nyersanyagot emészt fel, hogy a turisták minden körülmények között komfortosan érezzék magukat, így Zimbabwe úgy döntött, ő inkább az öko nagykövete lesz a luxus helyett. A táborokat öntözőövezetek közelébe építik, ami így vonzza a vadvilágot, ezáltal csökken az üzemanyag-fogyasztás, az áramot napelemek biztosítják, valamint mindent úgy terveztek meg, hogy a lehető legkevesebb kár keletkezzen az ökoszisztémában.

6. Párosz, Görögország

A 2008-as pénzügyi válság idején sok görög adta el míkonoszi kúriáját, és Pároszba költözött, ahol olcsóbbak voltak az ingatlanok. Most, kicsit több, mint 10 évvel később Párosz az ország bohém fellegvárává vált, gyönyörű butikhotelekkel és otthonos tavernákkal, az egész hely olyan, mint Míkonosz, csak sokkal lazább, és minden sallangtól mentes.

7. St. Barths

A magas színvonalú szolgáltatás régóta megkülönbözteti St. Barths-t a többi karibi luxuscélponttól, nem is beszélve a hegyekről, amik finoman körülölelik az álomszerű strandokat. A szigetet 2017-ben jelentősen megtépázta az Irma hurrikán, ami visszavetette a turisztikát, ám már a St. Barths üdülőhelyei újra csillognak.

8. Fidzsi

Van-e varázslatosabb hely a szerelmeseknek, mint a Kék Lagúna helyszínéül szolgáló Turtle Island? Most pedig, hogy a film 2020-ban 40 éves évfordulóját ünnepeli, a mesebeli sziget újabb meglepetéssekkel várja az utazókat. 14 villa, 10 privát strandot és rengeteg szabad hely, ezt kínálja az 500 hektáros paradicsomban, hogy esküvő után tényleg maguk maradhassanak a friss házasok. Kevesen tudják, hogy ez a hely a fenntarthatóság egyik úttörője, 250 őshonos növényfaj került itt újratelepítésre, és több mint egymillió fának lett az új otthona, hogy visszanyerje a sziget eredeti pompáját.

Forrás: https://www.joy.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..