Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionKULTÚRAPROGRAMAJÁNLÓ

Nem egyperces Örkény est a Városligetben

orkeny (1)

Hiszek a szabadságban címmel, Örkény István műveit és életét idézi meg a MiroArt Estek legújabb programja szeptember 25-én a Városliget Caféban.

Az irodalmi esten ott lesz Radnóti Zsuzsa dramaturg, az író özvegye, Für Anikó színművész és Parti Nagy Lajos író is. Idén májusban indult útjára Budapest legújabb kulturális sorozata, a MiroArt, ami művészeti estekkel, irodalmi, kulturális programokkal várja minden hónapban az érdeklődőket, mindezt Budapest századfordulós romantikájának jegyében egy igazi autentikus helyen, a több mint 120 éves Városliget Café épületében. A z első, teltházas rendezvényen Szerb Antal Utas és Holdvilág című regényéről beszélgettek a vendégek, így Szász János rendező, Prieger Zsolt zenész vagy Puskás István italianista. A sorozat háziasszonya, Juhász Anna irodalmár elmondta: „A MiroArt célja, hogy mély, izgalmas beszélgetésekkel bemutassuk kortárs alkotóinkat és felidézzük a XX. század első felének csodálatos kulturális és irodalmi életétet, így egy kicsit mi is részesei lehetünk az akkori Budapest romantikájának, hangulatának. Az első eseményt nagyon lelkesen és nyitottan fogadta a közönség, és bízunk benne, hogy a nyári szünet utáni Örkény est is hasonló sikert arat majd.”
Szeptember 25-én, 19.00 órától Örkény Istvánt, a világirodalmi rangú magyar groteszk próza megteremtőjét ismerhetik meg közelebbről a vendégek. Az eseményen megidézik családját, utazásait, a Szép Szót és az Újholdat, dramaturgi és gyógyszerész munkáját, életének főbb állomásait, majd Für Anikó színművész olvas fel a szerző legnépszerűbb műveiből. Az esten megszólal – többek között – a „társ”, Radnóti Zsuzsa dramaturg és Parti Nagy Lajos író.  Az eseményre a regisztráció augusztus 25-én indul a regisztracio@topartbudapest.hu címen.

További információ: www.facebook.com/miroartestek
Facebook esemény a részletekkel: https://www.facebook.com/events/207601266525753/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..