Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
MotorsportSPORT

Nevezési rekord és komoly csaták a Riverside Baja-n

Mg3

Sikeresen lezajlott a CEZ/MNASZ/I.O.B.C. tereprali sorozat második fordulója, az ötödik Riverside Baja. Még az sem tudta a szervezők és a résztvevők kedvét szegni, hogy az előző napokban leesett nagy mennyiségű csapadék hatására némileg át kellett tervezni a verseny nyomvonalát. Az előzetesen jelzett létszámból végül 53-an rajtoltak el, ez pedig abszolút rekord. A szépszámú nemzetközi mezőnyben komoly párharcok alakultak ki, a publikum legnagyobb örömére!

Az első nap meglepetése volt, hogy a motorosoknál címvédő Kárpáti Péter technikai problémái miatt már hamar komoly hátrányba került. Egy nap után a Moto kategóriában (motor/quad) a szlovák Jozef Oprchal állt az élen, honfitársa, Bodor Róbert előtt, a harmadik helyen alig lemaradva a Soós Péter várta a folytatást – utóbbi vezetett a quadok között. Szombaton tovább folytatódott a tusakodás az első helyért, melyet végül Juraj Vargának sikerült megszereznie – mindösszesen négy (!!) másodperc előnnyel Soós Péter ellenében, aki a második helyezése mellett egyben a legjobb honfitársunkként is zárt. A harmadikként a pénteki éllovas Jozef Oprchal ért célba.

A side by side kategóriában az egész verseny alatt nagy lengyel fölény mutatkozott: az első nap után a Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz duó állt az legfelső pozícióban Artur Brzozowski – Maciej Piotr Albinowski, és a Marek Kubiczek – Artur Janda kettőse előtt. Szombaton tovább folytatódott a lengyel dominancia, és a Tomasz Bialkowski – Dariusz Baskiewicz páros végül kétperces előnnyel végzett az élen Artur Brzozowski és Maciej Piotr Albinowski duója ellenében. A dobogó harmadik fokára az egyúttal legjobb magyar páros büszke címét is begyűjtő Molnár Balázs és Molnár Gabriella ért oda.

Az autósoknál pénteken Miroslav Zapletal és Marek Sykora nyitott az élen, őket követte Wlodzimierz Grajek – Piotr Brakowiecki és Pawel Molgo – Janusz Jandrowitz párosa. A magyar színeket Varga Imre – Toma József képviselte legjobban. Szombatra Miroslav Zapletal és Marek Sykora újfent legyőzhetetlennek bizonyult, a verseny hét szakaszából ötöt behúzva állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Mögöttük Zdenek Porizek – Pavel Vaculik páros végzett, míg a harmadik helyre Grajek Wlodzimierz és Piotr Brakowiecki fért még fel. A legjobb magyarok címet végül Varga Imre és Toma József szerezte meg, akik mellette kategóriagyőzelmet és abszolút negyedik helyet is szereztek.

A verseny végeztével Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervező és MAMS / I.O.B.C. szakágvezető elmondta, hogy nagy büszkeség tölti el attól, amit a hétvégén látott és tapasztalt. A sportvezető kihangsúlyozta, hogy a futamon induló 53 jármű és az őket vezető pilóták egyértelműen jelzés értékkel bírnak, hiszen az elmúlt esztendők egyik legkomolyabb mezőnye is azt bizonyítja, hogy az MNASZ/MAMS által bonyolított tereprali bajnokság, és vele együtt a hazai sportág is jó irányba halad.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotók: Riverside Baja

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..