Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

Nissan Qashqai 1.3 DCT – Városi terepjáró új szívvel

Nissan 3

Póczak Tamás autós influencer barátunk most sem tétlenkedett, egy igazán fain verdát fog bemutatni nektek. Íme a Nissan Qashqai 1.3 DCT!

A Nissan Terrano utódjaként mutatta be a gyártó a Qashqai-t 2006-ban, mely elsőre melléfogásnak tűnt. Az elődmodell egy igazi terepjáró, míg a jövevény egy akkoriban még a korszakának hajnalát élő SUV kategóriában próbálkozott. Személyautós komfort, és technológiák egy emelt hasmagasságú bódéval. Mára ezt megértettük, hiszen ez lett az egyik legnépszerűbb választás az új autóvásárlók körében, és a gyártók egyre csak támogatják ezt a trendet. Így békéltünk meg a Qashqai-al, majd később szerettünk is bele. 2014-ben érkezett egy komolyabb változás, a második generáció debütálásával. Az új forma a Nissan konzervatív arcát képviseli, lágy vonalak, egyszerű megoldások, semmi kirívó. Nyoma sem volt a Juke merészségének. 

Amiért ez a modell most éppen fókuszba került, az az új motor-váltó kombináció. Az 1,3-as turbós erőforrás a downsizing jegyében született, és a márkatulajdonos több érdekeltségi körébe tartozó gyártó is használja. (Mercedes, Renault, Nissan) Nekem pont egy évvel ezelőtt egy Renault-ban volt szerencsém kipróbálni 4000 km-es túrán Olaszországban. Akkor 4 személlyel, és egy heti személyes és stáb felszereléssel vágtunk neki a túrának, és amennyire aggódva indultunk, annyira kellemes csalódás volt akkor ez az erőforrás és váltó kombináció. Kíváncsian vártam, hogy egy kisebb kasztnival a hétköznapokban hogyan boldogul, és szintén pozitív volt az eredmény. 

Nagy okosság, hogy a turbó miatt nyomatékos motort, egy intelligens 7 fokozatú automata váltóval házasítják, így gyakorlatilag a dinamikus közlekedés, és a gazdaságos üzemeltetés egyszerre érhető el. Nálam tesztfogyasztás az 8 liter környékén alakult, amihez hozzá kell tenni, hogy a városi, és a hosszabb távú országúti vagy autópályás közlekedés között komoly különbségek tudnak lenni. Ez az erőforrás kifejezetten ajánlott ehhez az autóhoz.

Összességében a Qashqai érik a következő generációra, sok helyen érződik, hogy 2013-as tervezés. Ugyanakkor egy szerethető autó a hétköznapokra, aki ilyen méretű SUV-ban gondolkozik, mindenképpen érdemes futnia egy kört a Nissan szalonokban. Lehetőség szerint ezt az erőforrást mindenképpen próbálja ki, mert ennek köszönheti a Qashqai leginkább, hogy 2019-ben még mindig jó választásnak tartom.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..