Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Trend & Beauty

Nőként férfias hajhullásban szenvedni? – Sajnos lehetséges!

pink-hair-selfie-bun

Van egy ismerősöm… tudom-tudom, ilyenkor már mindenki forgatja a szemét, hogy „biztosan magáról beszél” – de nem! Tényleg egy ismerősömről. Nevezzük Timinek. Szóval, Timinek már jó régóta hullik a haja. Kezdetben elviccelődtünk rajta, hogy biztos az idegtől, de mostanság már nem annyira volt mókás a helyzet… szóval utánanéztünk kicsit a dolognak…

Fotó: Pexels

Persze az ember úgy van az internetes tünetkezeléssel, hogy a végén olyan betegségeket vél felfedezni magán, hogy utolsó erejével és remegő ujjakkal a papot tárcsázza – lévén biztos benne, hogy másnapra neki már befellegzett. Ezt az állapotot Timinél inkább nem akartam kivárni így azt javasoltam, forduljunk szakértőhöz, aki szűkítheti a kört és kizárhatja az vizionált halálos betegségek lehetőségét.

Felcsaptuk hát a világhálót és kutattunk egy tapasztalt szakember-gárda után, akik magabiztosan felelnek a mi bizonytalanul feltett kérdéseinkre. Végül a Hair Hungary-nál kötöttünk ki Dr. Szalai Tündénél, aki megadta a választ Timi kételyeire. Megdöbbentően rövid idő alatt, a mi nevetségesen hosszúra nyúlt böngészésünkhöz képest.

Aki Timi kételyeit eloszlatta: Dr. Szalai Tünde (Kép: Hair Hungary)

Mi derült ki Timiről? Hogy igazán férfias. Legalábbis a hajhullása. Mert az övét így hívják: androgén hajhullásnak, azaz férfias kopaszodásnak. Nem hangzik jól, ez tény. Viszont mivel mi semmit nem tudtunk róla, kérdeztünk – a doktornő pedig kiokosított minket. Például arról, hogy a hajhullást valóban befolyásolhatja a tartós stresszállapot, de a genetika talán még ennél is jobban.

Timi pedig hajlamos a férfias kopaszodásra. Mert a hajtüszői érzékenyek a DHT nevű hormonra (dihidro-tesztoszteron) – ez pedig azt jelenti, hogy a hajszálai szó szerint miniatürizálódnak. Annyira, hogy a végén (azaz jelenleg) már csak „babahajakat” képesek termelni: kis, pihés, szálló hajszálakat. Amik nem fednek, viszont még el is hitetik Timivel, hogy valójában nő a haja – pedig nem.

Kép: Pexels

Azt is megtudtuk, milyen jelei vannak az androgén hajhullásnak:

1. A kopaszodás nem hirtelen, hanem fokozatosan, évek alatt alakul ki – pont úgy, ahogyan nála. Ha nem így történt volna, hanem hirtelen, akkor további vizsgálatokra is szükség lett volna, hátha van valamilyen rejtett betegség a szervezetében.

2. Általában az első jel a hátrébb húzódó hajvonal – tehát, hogy elölről hátrafelé haladva fokozatosan elvékonyodnak a hajszálak, és az addig elöl lévő markáns hajvonal egyre fentebb halad, a fejbúb felé… akár „patkó-alakig” kophat a fejbőrön a haj, ami lássuk be: Hókuszpóknak belefér, de Timinek nagyon nem…

3. A hajvonal tipikus “M” betűt kezd formálni – hát, Mickey egér frizurája sem annyira szimpatikus Timinek; ha másban nem is, ebben teljesen biztos.

4. Az androgén kopaszodás nem érinti a tarkótájat és a halántéktájakat, csak és kizárólag a fejtetőt.

5. A fentebb említett „miniatürizációs” folyamat intő jele a férfias hajhullásnak – Timi babahajai már olyan gyengék és erőtlenek, hogy színtelenné is váltak – ez azért van, mert a hajszálai már nem tartalmaznak pigmenteket.

Kép: Pexels

Nos. Nem mondanám, hogy Timi a diagnózis után tapsikolt örömében, de pár óra eltelte után – és a doktornő által javasolt Follione-kúra előrevetített eredményessége hatására – már képes volt újra mosolyogva viccelődni azon, hogy ő aztán nagyon férfias – jobban mint a pasija, aki viszont hajkorona tekintetében (hála az égnek) kevésbé az. Már, ami a (férfias) kopaszodást illeti.

Most csinálja a PRP-terápiát is, és a hatás kezd látszani, úgyhogy jövőre már talán nyoma sem lesz Timi babahajainak. Mindenesetre örülök, hogy időben jutottunk el a megfelelő helyre, és mindenkinek, aki a fenti ismérvek egyikét (vagy akár többet is) tapasztalja magán, ajánlom a Hair Hungary-t, mint biztos megoldást!

Hogy ne kelljen keresned, itt találsz információt:

Cím: Pasaréti út 22., Budapest, II. kerület
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 09:00 – 18:00
Elérhetőség: + 36 30 883 6103
Facebook
WEB

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..