Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFT

A nulladik nap a VOLT-on – beszámoló

volt-fesztival-kedd5

Ez a nap is eljött végre, június 28-án végre kezdetét vette az oly régóta várt VOLT Fesztivál, mely egyébként nem olyan régen elnyerte az Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának járó díját. A Flyerz is becsomagolt és leutazott Sopronba, hogy öt napon keresztül tudósítsa nektek az eseményeket.

Délelőtt 11 körül érkeztünk meg a fesztivál bejáratához, ahol hosszú sorban várakoztak már a fesztiválozók a bejutásra. A jegyek karszalagra váltása idén új lépéssel bővül: a személyi beszkennélése után egy helyes, fehér plasztik lapocskával ellátott szalagot kap a lelkes fesztiválozó a csuklójára. A területre belépéskor az erre hivatott ellenörző személyzet egy gyors pillantást vet a monitorra majd a belépő vendég arcára és kezdődhet a mulatás.

volt-fesztival-kedd1

A sorbanállóknak nagy kitartásra volt szükségük a hirtelen jött melegben, de jókedvük így sem hagyta el őket, hiába tartott hosszabban a bejutásuk az új rendszer miatt. Dél körül már óriásira nyúlt a sor a kapun túl, viszont kora délutánra mindenki megszabadult sátrától és csomagjától, helyette műanyag poharat szorongatva fedezték fel az korábbról már ismerős és az idei új helyszíneket. A színpadok elrendezésén szerencsére nem nagyon lehet variálódott a fesztivál, inkább a külcsíny az, amiben sok változást fedeztünk fel a különböző helyszíneken. A szomjoltásra alkalmas standok mellett több nagyszerű meleg és készétel közül lehet is lehet válogatni és megtaláltuk a VOLT legpénztrárcabarátabb kajáját is egy fantasztikusan finom sültkrupli személyében, ami kiemelkedő ízélményével és megfelelő mennyiségével az esték gyors megmentője lehet, mindössze négyszáz JMF-ért.

A Petőfi Zene Díj showműsorának kezdetére kellő mennyiségű ember gyűlt a nagyszínpad elé, amitől hivatalosan is felbukkant a fesztivál-fever érzése a látogatóban. A vendégek és a díjazottak gyors váltakozása meglepően jól sikerült, a közönség is olyan lelkesedéssel kisérte a zenés produkciókat, mintha már sokadik napos rutin lenne, pedig ez még csak a nulladik nap volt.

volt-fesztival-kedd3

A mintegy két és fél órás, a hazai könnyűzene sztárjait felvonlatató show keretében kiosztották a honi zeneipar legjobbjait – különböző kategóriákban – első alkalommal elismerő Petőfi Zenei Díjat.

Mi sem adhatott volna méltóbb keretet a hazai popipar legjobbjai elismerésének, mint a honi fesztiválpiac legszeretettebb vidéki fesztiválja, a legtöbb magyar zenekart és előadót felvonultató Telekom VOLT Fesztivál. A nemzetközi szinten is elismert  soproni zenei rendezvény nyitónapján rendezték a közelmúltban életre hívott Petőfi Zenei Díj, különböző kategóriákban jelölt győzteseinek díjátadó gáláját. A neves hazai popsztárok közreműködésével rendezett, mintegy 150 perces gálaműsor során az alábbi eredmény született: az Év Férfi Előadójaként a fődíjat Szabó Balázs vehette át, míg a Női Előadói Fődíjat Rúzsa Magdi kapta. A Petőfi Zenei Díj Év Zenekara díját a Halott Pénz nyerte el, míg az Év Dj-jeként Karányi részesült a díjban. Az Év Koncertjét Ákos adta, az Év Felfedezettje a Fran Palermo és Freddie lett és az Év Klipje díját a Wellhello és Halott Pénz “Emlékszem Sopronban” dala vitte el, az Év Dala a Halott Pénz  Darabokra törted a szívem című nótája lett. Kiosztották a Petőfi Zenei Díj Életmű Díját is, ezt Bereményi Géza kapta meg, akinek – mások mellett, de legfőképp – Cseh Tamás örökérvényű dalainak szövegeit köszönhetjük.

volt-fesztival-kedd4

Az est külföldi sztárvendége Ella Eyre nagyszerű koncertet adott, ahol közvetlensége és jó hangulata átragadt a közönségre is, a záró számnál egyszerre ugrálva énekelve mutattuk meg neki, hogy érdemes lesz visszatérnie Sopronba.

További képek itt: www.volt.hu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..