GASZTRO

Nyit a pesti külváros legfantáziadúsabb koktélbárja

popcorner-01

Lezajlottak az átalakítások, a McDonald’s épületéből átalakított kifőzde helyén immár egy új étterem és koktélbár várja a látogatókat az Üllői út külső részén! A Pop Corner névre hallgató egység egyszerű bisztróételekkel, vagány koktélokkal és változatos zenei kínálattal várja a felfedezésre vágyó közönségét.

„Amikor én beléptem erre a helyre először, akkor már elkezdtem tervezni, hogy az adottságok mit engednek meg. És a harmadik napon már megálmodtam azt, amit most látunk” – mutat körbe Mernyó Milán, a Pop Corner életre hívója, miután az utolsó simításokat is elvégezték a helyen.

Ki lett fordítva a négy sarkából az épület, a feje tetejére lett állítva, majd visszafordítva – mindezt pár hét alatt. A kiosztás, a fények, a mahagóni színű asztalok mind-mind az ő fejéből pattantak ki, a Pop Corner a látvány alapján egy kisebb Egyesült Államokbeli klubra hajaz. Erősíti a hatást a Manhattanre gravírozott függőlámpák és az amerikás tapéta, de az egyik sarokban diszkréten megbúvó popcornautomata pattogása is tengerentúli hangulatot áraszt.

Ételfronton is tetten érhetjük ezt, hiszen többféle, komoly hamburgerrel tömhetjük meg a hasunkat, de könnyebben emészthető tészta, saláta és hal is megtalálható a tömör étlapon. A változás ezen a téren a leginkább szembetűnő, hiszen az ételpult helyén alakították ki a koktélbár szívét. A kivilágítást és az elrendezést tekintve ez egy nagyon korszerű bárpult, amelyben egyszerre két mixer dolgozhat, ők látják el itallal a Pestszentlőrinc kincsesdobozába érkező vendégeket. Bent 70, a nyári szezonban kint még plusz 30 ember fér el a kanapés boxokban és a kényelmes székeken, amelyek mellett tágas teret hagytak.

Kell is a hely, hiszen a frekventáltabb estéken dj. és alkalmanként élő zene emeli a szórakozást magasabb szintre. Csütörtökön a fiatalokra számítanak, és a house-os vonalon mozog majd a muzsika, pénteken pop és funky szól inkább a kicsit idősebbeknek, szombaton pedig az érettebb réteget célozzák meg a retrovonalon. A koktélbár mellett található dj.-pult előtti asztalrész alakul át ilyenkor tánctérré, de mint említettük, azért akad hely máshol is.

A cég filozófiája egyszerű: „a vendég mindig legyen boldog”. Milán sok mindent elsajátított a mixerszakmáról úgy, mint a vendéglátásról, de egy tömör mondatban így tudja összefoglalni a tanultakat. „Távozhat egy vendég úgy, hogy igaza volt, de nem volt boldog. És távozhat úgy is, hogy boldog, de nem volt igaza. Még mindig akkor nyerünk, ha boldogan távozik a vendég” – fejti ki az ars poeticát Milán, aki nem csak kitalálóként és mixerként, hanem mindenesként is dolgozik majd a helyen.

Még most is zajlik a személyzet betanítása – na persze nem azt kell megtanulniuk, hogyan vigyünk ki a vendégnek egy pohár szódát. A koktéllap Mernyó mester saját kreálmányait tartalmazza, amelyeket ugye nem kapunk meg minden sarkon, az utolsó ecsetvonások közt is ezeket mutatta meg Milán a „tanítványainak”.

A Pop Corner június 7-én este kezdte meg működését, de egyelőre még tesztüzemben. Ez nem jelent semmi rosszat, csak még pár alapanyag nem érkezett meg, ezért néhány italt nem tudnak elkészíteni a kedves vendégeknek, de zene és hangulat az lesz!

Cím: 1182 Budapest, Üllői út 661.

Elérhetőség: 06 70 677 2088

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .