NyulonInnen_NyulonTul04

Mi van a nyúlon túl? Hát a Szent András Sörfőzde tavaszi sörkülönlegességei: a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. Idén A Fűszerésszel együttműködésben új szezonális sörsorozatot indított az ország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje, a Szent András Sörfőzde. A limitált kiadásban elkészült tavaszi főzetek célja, hogy a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl a húsvéti menüsor méltó kísérője legyen, díszdobozba csomagolva pedig a locsolásért járó különleges jutalom a piros tojás mellé vagy akár helyette is.

A Szent András Sörfőzde megteremtette és díszdobozba csomagolta a húsvéti sörök hagyományát. A limitált kiadású Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl valódi Red IPA típusú sörök, amelyek a fűszerek talán legértőbb hazai szakértője, A Fűszerésszel együttműködésben készültek el. A Nyúlon Innenbe a Fűszerész legjobb minőségű selim-és kubebaborsai, valamint babérlevele került, a Nyúlon Túlt pedig némi jázminnal bolondította meg a Szent András Sörfőzde sörfőzőmestere.

A békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy az év minden szakában az alkalomhoz illő, az aktuális szezonhoz hangolt izgalmas sörökkel rukkoljon elő állandó sörkínálatán túl. A Szent András Sörfőzde a nyári Vári Nővérek summer pale ale (SPA) sörsorozat és a karácsonyi Esthajnal-sorozatot most kiegészítve idén áprilistól már évente három, nevében állandó, tartalmában évről-évre megújuló szezonális sörsorozatottal jelentkezik.

NYÚLON INNEN

RED IPA
ABV: 5,6%
Maláta: RED X maláta, pilseni maláta
Különleges összetevők: Simcoe és Equinox komlók, selim-bors és a babérlevél.

NYÚLON TÚL

RED IPA
ABV: 5,6%
Maláta: RED X maláta, pilseni maláta
Különleges összetevők: Simcoe komló és még hidegkomlózva Huell Melonnal, jázmin virág

A FŰSZERÉSZ

A Fűszerész egy magyar tulajdonú családi vállalkozás, amely adalékanyag és tartósítószer-mentes fűszereiről és fűszerkeverékeiről híres. A gasztronómiában jártas kereskedést a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajtja előre, így lehetnek mára stabil résztvevői a legjelentősebb gasztronómiai fesztiváloknak. Fűszereiket az ország számos kiváló éttermében használják.

A SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

A Szent András Sörfőzde több mint 20 éve gyárt kiemelkedő minőségű magyar kézműves sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse. A főzde karakteresen malátás vagy komlós, illetve gyümölcsös söreinek utánozhatatlansága a lágy békésszentandrási víz meghatározó jellegében, és a kompromisszummentes technológiában rejlik. A főzde széles sörkínálatában a valódi gyümölccsel készült könnyed söröktől kezdve az erőteljes, duplabakokig szinte minden megtalálható. A kísérletező kedvű sörivóknak a Szent András Sörfőzde kötelező úti cél Békésszentandrás és Szarvas környékén, hiszen a főzde híres arról, hogy kategóriákat feszeget, és ebből valódi sörkülönlegességek születnek.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A főzdéről: www.szentandrassorfozde.hu
fb.com/SzentAndrasSorfozde
Az eredményekről
A versenyről

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .