Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionKULTÚRA

Odavoltál A lány a vonaton című filmért? 4 krimi/thriller, ami simán felveszi vele a kesztyűt

260813.1200x630
Izgalmas sztori, jó karakterek és váratlan csavarok – ha mindezt megfűszerezzük némi izgalommal is, akkor kész is az a fajta thriller, ami az utolsó betű elolvasása után sem hagy nyugodni…
Négy éve annak, hogy Paula Hawkins A lány a vonaton című regénye viharos gyorsasággal meghódította a thriller rajongó olvasókat, majd alig egy év múlva a mozikban is nagyot robbant a sztori Emily BluntJustin Theroux és Rebecca Fergusonfőszereplésével. Alig egy évvel korábban pedig Gillian Flynn Holtodiglan című könyvének filmes változata kapott hatalmas reflektorfényt – nem is véletlenül! Persze két könyvet épp olyan nehéz összehasonlítani, mint egy szülőnek arra a kérdésre választ adnia, hogy melyik gyerekét szereti jobban, mégis egyfajta mérceként szolgálhat egy igazán jó darab. Számunkra az előbb említett – időközben megfilmesített – könyvek igazi szintválasztóként szolgálnak, így következzen most a 2019-es évből négy szuper thriller és krimi, ami simán felveheti a versenyt a fentiekkel.

Michelle Frances

forrás: PR

Michelle Frances: Az új munkatárs

Mindenki szeretné azt hinni, hogy pótolhatatlan – de vajon tényleg így van? A barátnő című regény szerzőjének új könyvében az ember próbálja (majdnem) mindenki oldalát megérteni, míg nem egy ponton olyan fordulatok következnek be, hogy már csak sodródik az eseményekkel az olvasó. Carrie sikeres tévéproducer, a férje egyszerűen tökéletes – csodálatos életet élnek. De amikor a nő teherbe esik, a gondosan felépített világuk hirtelen darabokra hullik. Emma helyettesíti a munkahelyén: értelmes, elhivatott, segítőkész lány. De mikor bekerül Carrie környezetébe, és sorra elbűvöli Carrie férjét és kollégáit, Carrie-ben gyanú ébred: Emma talán többet akar, mint pusztán az állását.

21. Század Kiadó, 3690 Ft

Cara Hunter

forrás: PR

Cara Hunter: Sötétben

Ugyan a könyv az Adam Fawley sorozat második része (az első Egy közeli ismerős címmel jelent meg), mégis tökéletesen megállja a helyét önálló olvasmányként is. A sztori alapfelvetés, hogy sosem tudhatjuk, mi zajlik a szomszéd házban, ez esetben, hogy vajon mit rejtegetnek? Egy felújítási munka során a szomszéd alagsorban egy félholt nőt és egy gyereket találnak egy szobába zárva. Senki se tudja, kik ők – a nő nem tud beszélni, és nem jelentették be olyan személyek eltűnését, akiknek a személyleírása illik rájuk. A ház tulajdonosa egy idős férfi, aki azt állítja, még sosem látta őket. A fordulatos olvasmány totál lázban tartja az olvasót az első betűtől az utolsóig.

21. Század Kiadó, 3990 Ft

Guillaume Musso

forrás: PR

Guillaume Musso: Central Park

Aki olvasta a szerző korábban megjelent Holnap, És azután vagy épp Az angyal hív című regényeit, annak a stílust már nem kell bemutatni. Tipikusan az az olvasmány, amikor várod, hogy melyik sarokból ugrik elő még valami izgalom. Ezúttal a történet középpontjában Alice, a fiatal párizsi rendőrnő és Gabriel, az amerikai jazz-zongorista vannak, akik egymáshoz bilincselve ébrednek egy padon a Central Parkban. Nem ismerik egymást, és arra sem emlékeznek, hogy valaha találkoztak volna. Alice előző este barátnőivel a Champs-Élysées-n bulizott, Gabriel pedig egy dublini klubban zongorázott. Az első döbbenetet megannyi kérdés követi. Hogy kerültek ilyen veszélyes helyzetbe? Honnan származik a vérfolt Alice ingén? Amikor azt hinnéd, hogy végre tudod mi lesz a következő lépés, akkor az író olyan csavart varázsol, hogy vered a kis fejedet a falba!

Park Könyvkiadó, 3950 Ft

Shari Lapena

Shari Lapena: Karnyújtásnyira a gonosztól

Itt semmi sem az, aminek látszik. Vagy mégis? A történet főhőse épp a vacsorát készíti és várja a munkából hazafelé tartó férjét. Az emlékei itt azonban véget is érnek és egy kórházban ébred, ahol közlik vele, hogy a város egy igen veszélyes környékén érte őt baleset. Persze fogalma sincs róla, hogyan került oda, mit keresett oda, az azonban tény, hogy a rendőrség bűnténnyel vádolja meg. Csak tovább bonyolítja a helyzetet, hogy még a legjobb barátnője sem feltétlenül hisz az ártatlanságában…

Alexandra Könyvesház Kft., 3999 Ft

Forrás: https://www.joy.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..