FLYERZ REVIEWTREND

Online programok karantén idején – Nem kell lemondani a kultúráról

metz-86226_1920-1170x795

Most egy olyan magyar Facebook csoportot szeretnénk bemutatni, ahol összeszedve találhatók a legjobb online vetítések és programok.

Akik követik valamelyest a híreket, azok tudják, hogy a ki- és beutazási tilalmak mellett a legutóbbi kormányrendelet alapján bezártak az utolsó mozik, a színházak, a gyógyfürdők, a múzeumok és uszodák. Így más szórakozási lehetőségek után kell nézniük azoknak, akik komolyan veszik a karantént és a saját maguk, illetve szeretteik érdekében otthon maradnak.

Forrás: Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum és tagintézményei, vagyis a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel március 17-től zár be.

Ezzel párhuzamosan azonban a gyűjtemények már most bejelentették, hogy a kényszerű bezárás alatt aktívan megosztják majd a közönséggel digitális tartalmaikat – olvasható a Turizmus.com oldalán. A Magyar Nemzeti Galéria  Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítása már március 16-tól megtekinthető az intézmény honlapján. Mellette pedig a Remekművek az oktatásban című oldal is elérhető. A gyűjtemény fontos műveit bemutató felület a közoktatásban is jól hasznosítható történelem, magyar nyelv- és irodalom, illetve vizuális kultúra órákon.

Minden élőközvetítés egy helyen

Nemcsak a múzeumok aktivizálták magukat, a közösség is beindult és terjeszti a kultúrát, miután néhány lelkes felhasználó elindította a Élő közvetítések koronavírus idején elnevezésű nyilvános Facebook csoportot. A csoport lényege, hogy politika- és vallásmentesen olyan különféle hazai- és külföldi közvetítéseket, archív anyagokat, opera részleteket, koncertfelvételeket, színházi előadásokat, filmmegosztásokat, sportközvetítéseket és könyvbemutatókat osszanak meg egymással a csatlakozók, amik a karanténos-koronavírusos időszak alatt is biztosítják a kultúra áramlását.

Feltöltő: Salvatore Perna / Facebook

A csoportban találni gyerekeknek szánt kézműves foglalkozásokat, élőben követhető jógaórákat, vagy linkeket; esti felolvasásokat színészektől és magánemberektől, illetve jogtiszta filmnézős oldalak linkjeit. De a felhasználók beraktak linkeket a Metropolitan Opera ingyenesen elérhetővé tett előadásaihoz, koncertfilmekhez és élő színházi előadásokhoz is, illetve az olaszok éneklős videóit is megosztották, amik egyre több helyen adnak reményt az embereknek.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .