Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

Őszi feltöltődés? – Jöhet!

hotelhonti.hu_d80_6845

A nyár egyik napról a másikra őszbe fordult. Az évszakváltásnak vannak tapasztalható hátrányai, én például tipikusan „nyári gyerek” vagyok: utálok fázni. A korai sötétedést még kevésbé szeretem, nem beszélve a melankóliáról és, hogy az ABC összes vitaminjával felszerelkezve is nehéz elkerülnöm a megfázásokat.

Ilyenkor húzom elő a kalapból az aduászt, egyben ennek az időszaknak a legnagyobb előnyét: a miniszabit. Egész nyáron daráltam a lüktető hétköznapokat – nem voltam rest munka után kószálni a városban, nyakamba venni a fél országot és kihasználni a jó időt. Úgyhogy teljesen evidens, most az ellazulás következik.

Forrás: Pexels

Ekkor van itt az ideje annak, hogy befelé forduljunk. Hogy elcsendesüljünk és magunkkal foglalkozzunk, mert ez tölt fel a legjobban. Aki mást mond, az hazudik. Bizony, ezt orvosi rendelvényre kellene felírni: legalább kétszer 3 nap wellnesst, amikor elbújhatunk a világ elől. El a zsongás, a kötelességek, a mindennapok (és a munkáltató) elől. Hogy ezt baráttal, barátnővel, családostól, gyerekkel vagy gyerek nélkül tesszük, az már majdnem mindegy. A lényeg a pihenés és, hogy kiszakadjunk kissé a monotóniából. Lopott napok ezek, melyek új lendületet adnak.

Nekem legalábbis mindig bejön az őszi wellness-kúra. Ez kell a megfáradt, túlpörgött szervezetemnek. Mind mentális, mind pedig fizikai értelemben. Hogy ne nekem kelljen elkészíteni a reggelit, az ebédet és a vacsorát. Hogy nyugodtan, kötelességtudat nélkül ébredhessek fel, mert ha lerúgom magamról reggel a takarót, még beágyaznom sem kell… főleg, hogy a reggeli kávém elfogyasztása után akár még vissza is dőlhetek.

Forrás: Hotel Honti/Facebook

Feltéve, hogy nem szeretnék egyet úszni a hűs vizű medencében, majd aztán kis pihenés után a szaunában merengeni, míg a bőröm pirospozsgás nem lesz. Aztán jön a legjobb rész: előrehozott teadélután úgy ebéd tájékán, az új könyvem és én. Csak mi ketten. Legalább két óra elmerülés egy új történetben, ami olyan messzire visz ettől a bolygótól, hogy alig tudok visszatalálni…

És végül a vacsora. Méghozzá meleg vacsora, amit szintén nem én főztem, és még válogathatok is. Bárki bármit mond, ennél nincs jobb a világon. Maximum az utána lévő séta egy olyan környezetben, ami távol esik a város zajától és a megszokottságtól. Hátam mögött színesbe boruló fákkal, előttem a Duna hömpölygő folyamával.

Forrás: Hotel Honti/Facebook

Ezt a forgatókönyvet két éjszakán és három napon át tudom mindennemű lelkifurdalás és szégyenérzet nélkül elviselni. Minimum. És bármennyire andalgós vagy giccses a fenti leírás, tudom, hogy Te is kedvet kaptál. Semmi gond, ez természetes. És ha már így elringattalak ebben a kellemes, nyugalmas érzésben, akkor nem hagylak cserben.

Ezek az élmények és az ezekhez megfelelő hely ugyanis létezik, és nincs is olyan messze. Visegrád felé vedd az irányt, a Hotel Honti felé. Otthonos kényelemmel, családias és barátságos kiszolgálással várnak a nyugalom szigetén, ahol csak egy dolgod lesz foglalás után. Pihenni és töltődni, orvosi rendelvényre.

Na szóval. Őszi feltöltődés, jöhet?

Hotel Honti
Visegrád, Fő u. 66.
Elérhetőség: + 36 26 398 120
WEB

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2018 október/novemberi számában is!

Kiemelt kép forrása: Hotel Honti/Facebook

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..