GASZTRO

Irány a sörünnep Budapest belvárosában!

belvarosisorfeszt-16

2017 után idén már második alkalommal rendezik meg az egyik legnagyobb – a Főzdefeszt kiesésével Budapesten biztos hogy nincs nagyobb – hazai sörünnepet, a Belvárosi Sörfesztivált. A szervezők azt mondják, hogy tavaly sikeres volt a rendezvény, az esős idő sem nagyon tudta elriasztani az embereket, úgyhogy idén ötnapos a buli, szerdától vasárnap éjfélig tart. Dátummal kifejezve június 6-10, ha valaki így jobban szereti.

Egy jó csapolt Pilsner az mindig egy jó csapolt Pilsner, tartja egy dakota mondás

Közel 40 főzde 250 sörkülönlegessége várja az érdeklődőket, a kisüzemi sörök mellett itt a nagy sörgyárak termékeinek is jut hely. A belépés ingyenes, a kilépés ugye bizonytalan, ezt minden ilyen eseményre el lehet sütni. A koncertek megnézése is térítésmentes, de azért ha már sörfesztiválról van szó, és szeretnénk helyben csapolt friss sört fogyasztani, a három egyedi üvegpohár közül egyet meg kell venni, ez 1490 forint. Jól mutat otthon a szekrényben, és a rizsfőzéshez is simán ki lehet mérni vele a 2 vagy 4 deci vizet. Mondjuk.

Ez bizony 4 deci lett

Azért ennyit, mert ugye a főzdék a 4 decis korsó mellett feleakkora kóstolót is kínálnak, ezzel is erősítve a fesztivál üzenetét, mely szerint a mennyiség helyett a minőségi sörfogyasztásra helyeződik át a hangsúly. Ezt a bekezdést éppen a szervezők írták, de tapasztalatból mondom, hogy a 2 decikből is eljuthatunk a csúcsra, csak az Untappd nevű alkalmazás füstöl majd jobban.

Rekordtömeg a Borsodi standjánál

Ami biztos és fontos még: a sörfesztivál területén 37 sörös kiállító van, mondjuk ebből kapásból 3 a szervezőbrigádé – a First Craft Beeré –, de ez legyen a legnagyobb probléma. Mert nem baj, nyilván, a sörsznobok is bőven tudnak maguknak találni megfelelő itókát. Meg kaját is, hiszen 14 standnál lehet valamiféle ételt vásárolni. És ha már ezt a szót leírtuk, hogy vásárolni, azt igen jó tudni, hogy a fesztivál beviteli része készpénzmentes, tehát a paypassos bankkártyákkal simán tudunk fizetni. De ha a párna alól markolunk fel egy csomag ezrest, azt simán feltöltik nekünk egy fesztiválkártyára.

Az utóbbi időkben a Heineken is leigazolt pár frankó márkát, a leányzó éppen egy belga apátsági világos ale-t csapol

Mivel ez a sörfesztivál Budapest egyik szép terén van – az amerikai nagykövetség kurta kerítése, a tükörsima térkő és a bámulatos szovjet emlékmű igazi turistacsapda –, és a sör pedig ismerten vízhajtó, ezért mobilvécékkel is készültek a szervezők. Az output viszont csak készpénzzel, történetesen 200 forinttal működik, úgyhogy nem árt némi apróval is készülni a bekészülés mellett.

Minden nap 11:30-kor nyitnak, és éjfél előtt nem zárnak be, pénteken és szombaton pedig akár hajnali 2-ig szűrhetünk. Meleg lesz, úgyhogy mindenkinek kellemes kóstolást kívánunk!

Mielőtt elfelejtenénk, a helyszínen elég sok pohármosót helyeztek el, ha valamilyen okból kifolyólag nem állnánk meg egy sörnél
Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .