FLYERZ REVIEW

Otthonról is élvezhetjük a sakura szirmok vattacukor-pompáját

sakura-4948311_1920-1170x825

Bár a Japán kormány megkérte a szigetország minden lakosát, hogy idén ne piknikezzenek és sétálgassanak csoportosan a virágba boruló cseresznyefák árnyékában, a természet attól még megörvendezteti a szíveket a sakura virágzás látványával.

A legfrissebb hírek szerint Tokióban és környékén látható most a teljes virágzás, vagyis a full bloom, amikor a fák rózsaszín vattacukorként állnak például a Meguro folyó két partján, mely a város egyik legkedveltebb virágnéző helye. Bár most nagyon kevés az ember arrafelé, az ablakokból és online mindenki csodálhatja a sakura szirmok kibomlását. Az alább látható Insta poszt szerzője is nemrég rakta ki ezt a képet a Shinjuku Gyoen parkról, de a fotó egy 2019-es felvétel. A kép készítője jelzi is, hogy 2020-ban is gyönyörű a virágba borult város, de akinek nem életbe vágóan fontos, az nem most menjen kirándulni a parkokba.

Azonban a vírusveszély ellenére, amolyan biztos pontként idén is megjelent a Sakura WeatherMap oldalon a cseresznyefák virágzásának térképe, amin keresztül az érdeklődők naprakész információkat kapnak arról, hogy mikor és éppen hol virágzik a sakura. Természetesen a cseresznyevirágfrontot is lehet követni a tévében, rádióban vagy az interneten – járvány ide vagy oda, ez sem maradhat el.

A mostani időjárási helyzet szerint Tokióban látható a legtöbb teljesen kinyílt virág, és ha semmi nem jön közbe – erősebb vihar vagy szeles idő – akkor a virágok egészen március 29-ig megmaradhatnak. Az előrejelzések szerint Fukuoka, Kiotó, Nagoya és Hiroshima városaiban lassabban indul a virágzás, itt még csak a bimbók és egy-két kinyílt virág látható a fákon. Osaka területén azonban március 22-én elindult a virágzás, így mostanra már a fák egy része biztos teljesen kivirágzott.

View this post on Instagram

#sakura #tokyo #japan

A post shared by Maxi Mum (@mjbfrenchfan) on

A járvány ideje alatt rengeteg videót és Instagram bejegyzést nézegethetünk az elmúlt évek csodás hanami (virágzás) időszakáról, de azt se felejtsük el, hogy a cseresznyevirág nem csak csak a szemnek lehet kedves. Ebben az időszakban, március elejétől áprilisig rengeteg sakura ízesítésű vagy színű étel, ital és édesség készül Japánban, amik közül a Hanami Dango nevű kis rizsgombócokat mi is elkészíthetjük (nem összekeverendő a töltött mochi rizssütivel).
Sakura ízű dango (rizssüti) – shutterstock.com

De ha nincs kedvünk vele dolgozni, akkor egy gyors bevásárláshoz hozzákapcsolva, szinte bármelyik nagyobb ázsiai üzletben megtaláljuk fagyasztott formában is.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .