Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

OZ- sorozatajánló

oz1

1. A főcím elején a sorozat készítőjére tetoválják az OZ logót

Tom Fontana önként jelentkezett arra, hogy rávarrják a sorozat logóját, annak ellenére, hogy ekkor még nem tudta, folytatódni fog-e a sorozat az első évad után. A forgatás során annyiszor meg kellett állni, hogy a végén a tetováló művész pedig kijelentette: Nem tudom ezt az embert tovább vérezni hagyni.

2. A sorozat egy kekszgyárban készült

A meglepően nagy 60 ezer négyzetméteres “börtön” volt az első, amely nagyüzemben készített kekszet Manhattanben. Miért itt forgatták a sorozatot? Egészen egyszerű, nem találtak szabad börtönt a közelben!

3. J.K Simons-t nyomasztotta a szerepe

Az Árja testvériség fejének szerepét öltötte magára és vezette a fehérek bandáját. Egy interjúban elárulta, hogy mennyire nyomasztotta ez. Állítása szerint sok rajongó állította meg az utcán azzal, hogy mennyire egyetértenek Schillinger álláspontjával, ami csak még szomorúbbá tette.

4. Egy csomó valódi elítélt is szerepelt a sorozatban

Fontana utasította a szereplőválogatás fejét, hogy válogasson valódi elítélteket is a sorozatba, hogy még realisztikusabbá tegyék a történetet. Sokuknak volt sötét múlt a hátuk mögött, de a leghíresebb valószínűleg Chuck Zito, aki akkor került a középpontba, amikor egy buliban kiütötte Jean-Cloude Van Damme-ot. Később Zito a Pokol Angyalai motorosbanda elnöke lett.

5. Majdnem mindeki nézhette a sorozatot, kivéve a rendező édesanyja

Igen, Fontana elárulta egy interjúban, hogy nem engedte anyukájának nézni a sorozatot, annak ellenére, hogy ő könyörgött neki. Az ok egyszerű: nem akarta, hogy tudjon róla, hogy mi zajlik egy igazi börtönben.

6. (SPOILER VESZÉLY) A készítők életben akarták tartani Simon Abedesi karakterét

A sorozat kezdetétől Fontana hozzászoktatta a nézőket ahhoz, hogy ne kedveljenek meg túlságosan egy karatert se, egyszerűen gyakran megölte őket. Volt azonban egy szereplő, akitől azért kellett megválni, mert tovább akart lépni a forgatásról, Simon Abedesi megszemélyesítője Adewale Akinnuoye-Agbaje, az elítélt jellegzetes fogpiszkálójával és kis kalapjával így került kiírásra.

7. (SPOILER VESZÉLY) Igazából más véget szántak a sorozatnak

Az első HBO saját gyártású sorozat, az OZ 2003-ban ért véget az elítéltek evakuálásával vegyi anyagok elszabadulásának okán. Ezzel szemben Fontana mást tervezett, egy áradás hatására a rabok és a lakosság együtt védték volna meg az intézetet homokzsákokkal, ez azonban túl költséges végnek bizonyult.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..