Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
FILMFlyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

A PENTAGON TITKAI (12)

TP_700

1971 júniusában hatalmas botrány rázza meg az Amerikai Egyesült Államokat: a The New York Times részleteket  közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Miután a kormány leállíttatja az anyagok közzétételét és bíróság elé idézi a napilapot, az iratokat kiszivárogtató katonai elemző, Daniel Ellsberg (ZachWoods) a The Washington Posthoz fordul.

A női laptulajdonosként még kuriózumnak számító, és az elismertségéért küzdő Katherine Graham (MerylStreep) úgy dönt, hogy vállalja a kockázatot, és kiáll a sajtószabadság mellett. A bátor asszony és az elhivatott főszerkesztő, Ben Bradlee (Tom Hanks) egészen a Legfelsőbb Bíróságig elmennek, hogy a háború értelmetlenségét leleplező „Pentagon-iratok” nyilvánosságra kerülhessenek…

 

A fordulatos eseményekből, amelyek végül a vietnámi háború lezárásához vezettek, Steven Spielberg forgatott igazi nagyágyúkkal filmet. A főbb szerepekben az Oscar®-díjasMerylStreep és Tom Hanks mellett olyan neves színészek láthatók, mint SarahPaulson, Alison Brie, Bob Odenkirk és CarrieCoon.

 

 

Eredeti cím: The Post

Bemutató dátum: 2018. február 22.

Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott

Szinkronizált

 

 

Rendezte: Steven Spielberg

Forgatókönyv: LizHannah, JoshSinger

Operatőr:JanuszKaminski

Zene:John Williams

 

Szereplők: Tom Hanks, MerylStreep, SarahPaulson, Bruce Greenwood, Alison Brie,

CarrieCoon, BradleyWhitford, David Cross, TracyLetts, Bob Odenkirk,

JessePlemons, MatthewRhys, MichaleStuhlbarg, ZachWoods

 

 

https://www.facebook.com/freemanfilmhun

https://www.youtube.com/freemanfilmhun

 

https://www.foxmovies.com/movies/the-post

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..