SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Idén októberben egy rendkívül példamutató ötlettel állt elő Lázár Péter, a Burger House tulajdonosa. Mint hogy saját szekerük már jól megy, tervbe vette hogy a burgert kínáló barátaik étel-alkotásait készíti el csapatával, és kínálja vendégeinek egy hónapon át. És bizony itt még nem ér véget a történet! Minden eladott burger árából 1000 forintot ajánlanak fel egy gyermekek segítésével foglalkozó alapítvány részére. Hát kell ennél több motiváció a kóstoláshoz?

Fesztiválok látogatása során gyakori hogy barátságok születnek, összetartó, jó közösség igyekszik segíteni egymást. A projekt első együttműködő burgerese a The PeP Burger egyik remeke, mely november 10-ig kapható a Burger House Nyugatinál található éttermében. A jó ügy (és legalább olyan jó hambi élmény) érdekében mindenkit buzdítok eme a különleges burger bekebelezésére.

The PeP Burger – saját receptúrájú házi buci, bacon chips, harissa majonéz, ruccola, savanyított lilahagyma, avokádókrém és egy 180 grammos kéksajttal töltött marhahúspogácsa. A buci egy kellemes, vajas, könnyed verzió. Belső fele enyhén pirítva. A bacon ropogós, chips állagú. A hús finomra darált óriás pogácsa, közepén az olvadt kéksajttal, enyhe fűszerezésű. A savanyított hagyma karakán íze áll kontrasztban a krémes sajt ízével. Mitől jó egy hamburger? Az ízek megfelelő kombinációjától, az összetevők harmóniájától. Egy igényes példány elkészítéséhez többre van szükség, mint beledobálni felelőtlenül, ami csak jólesik. Ízek összedolgozása: keverednek, dominálnak, alkotnak pompás elegyet szánkban, amint a kéksajtos avokádós kombináció bekebelezésre kerül.

A következő hónap együttműködéséhez több jelölt is akad – árulta el Péter – reméli, a jótékonysági vonalat velük is sikerül majd tovább vinni. A segítés szándékán és az együttműködés lehetőségén túl azonban a vendégek igényeitől is nagyban függ az akció jövője. Burgerre fel, kebelezzetek be még ma egy jótékonysági szuperburgert!

Ha pedig még több gasztro élményre vágytok irány a streetfood éjszakája, december nyolcadikán!

streetfoodcover

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .