MOTORSPORTSPORT

Pikáns csaták a Raid of the Champions nyitónapján

FB_IMG_1573237833372

Nevezési rekorddal, Dakart megjárt versenyzőkkel, a Nyirádra jellemző hűvös és szeles idővel kezdődött el a Raid of the Champions, amely a CEZ / MNASZ / I.O.B.C. sorozat zárófordulója. Már a pénteki szuperspeciálon komoly csaták bontakoztak ki.

A pénteki napon a kétkerekűek versenye tartogatta a legtöbb izgalmat, az élen két szlovák, és egy magyar pilóta küzdött. Bodor Róbert, Dobos Martin és Kárpáti Péter között mindössze 5 másodperc differencia alakult ki…

A side by side buggyknál egy lengyel és egy magyar páros volt a pénteki nap legyorsabbja: a Bialkowski, Blaskiewicz duó nyomában szorosan ott repeszt Kéry Szilveszter és Bartha Barbara, ám 14 másodperc hátrányuk az elenyésző kategóriába tartozik. A harmadik helyen egy újabb lengyel kettőst láthattunk, Kubiczek és Janda személyében.

Az autósok mezőnyében a Raid of the Champions rendezője, Garamvölgyi Zoltán és Takács Antal navigátor vezet, mögöttük a gyári Minisek, Maluszynski és Maluszynska duó áll a második helyen. A harmadiknak a lengyel Blakowieczki és Grajek futott be.

A mai bemelegítés után holnap jönnek az igazi csaták, a résztvevőkre két hosszú kanyar vár. Ezekről is beszámolunk!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Pataky Péter

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .