Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionNIGHTSHIFT

Pösze kislányból igazi díva – így szabadította meg beszédhibájától Zoltán Erikát a Szerelemre születtem

Erika anno 15

“Egészen kislány korom óta voltam jelentősen pösze.” – vallotta be magáról Zoltán Erika, amikor első albuma, a Szerelemre születtem kulisszatitkai felől érdeklődtem. Márpedig ha az album névadó dalának szövegében körbenézünk, akkor felvillanhat a kérdés, hogyan sikerült ezt mégis hiba nélkül abszolválni?

“Szerelemre születtem, sokan mondták már nekem,
Nem is tudtam mit jelent, csak játék volt még,
Szerelemre születtem, keress a szívedben,
S szólj, ha megtalálsz, veled megváltoznék.”

Erika első olvasatában a szöveg valahogy így hangzott:

“Szerelemre születtem, szjokan mondták már nekem,
Nem isz tudtam mit jelent, cjak játék volt még…” és így tovább.

Miután először elénekelte, Pásztor Laci csak ennyit mondott: “Hát igen, ez nagyon cuki volna, ha 5 éves lennél, de nem annyi vagy, úgyhogy ezt el kellene énekelni tisztességesen! Bár nem vagyok logopédus, de próbáljuk meg helyretenni azokat a hangokat, képezzük őket úgy, ahogy kell!” Azt azért érdemes tudni, hogy a pöszeségben szenvedők általában éveket gyakorolnak és fejlesztik technikájukat ahhoz, hogy elmúljon a beszédhibájuk.

Viszont mire Erika felénekelte a dalt, a pöszeség elmúlt! Erika szerint a dolog tétje motiválta ilyen mértékben – egyszerűen meg kellett oldani! Azóta pedig végérvényesen eltűntek az énekesnő életéből a pösze hangok.

“Sok minden más mellett a pöszeségem elvesztését is ennek a dalnak köszönhetem!” – emlékszik vissza nevetne Zoltán Erika.

Azért csak a vicc kedvéért képzeljük el milyen lenne az imádott sláger pösze hangokkal! 🙂

Hallgasd meg 29 másik Zoltán Erika örökzöld társaságában a Szerelemre születtem című dalt is március 11-én a Syma Csarnokban a 30 év 30 dal jubileumi koncerten!

Gondoltad volna? Már 30 éve, hogy megjelent Zoltán Erika Szerelemre születtem című albuma

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..