fokep

Szinte már minden sarki fűszeresnél vehetünk powerbanket, azaz mobiltöltőt telefonunkhoz, tabletünkhöz, de még laptopunkhoz is. Aki okostelefont használ, biztosan átélte már a lemerülés drámai helyzetét, miszerint pont akkor kapcsol ki mobilunk, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.

Az ilyen szituációkra a lehető legjobb megoldás a külsőtápegység, ami akár 10-szer is képes feltölteni telefonunkat – a csomagolás szerint…

De mi a helyzet valójában? Tényleg képesek erre, és teljesen mindegy, melyiket veszed meg? Nagyon nem!

ib-pbb13000_big1
Az IcyBox Samsonite bőrönd szerű megoldása. LED lámpa is van benne.

 

Mint mindenhol, itt is az ár mutatja a minőséget. A legolcsóbb kiegészítőket akár már ezer forintért is megvásárolhatjuk, mindegyik belsejében szinte ugyanaz a rossz minőségű akkumulátor dolgozik. Egyszerűen csak összekötik őket, és ráírják az iszonyatosan nagy számokat a dobozra, mi pedig megvesszük és rájövünk, hogy nem hogy tízszer, de még egyszer sem tudja mobilunkat feltölteni. Ráadásként még azt is tapasztalhatjuk, hogy a töltési idő hihetetlenül lassú lesz.

Ezen akkumulátorok élettartama is nagyon rövid, így ha 20-30 alkalommal tudjuk használni akkor már boldogok lehetünk. Akkor mitől lesz jó egy powerbank? Mi a trükk benne?

Mondhatnánk azt is, hogy semmi. Végy jó akkumulátorokat, tedd bele egy szép külsővel rendelkező dobozba és adj hozzá valami vezérlést is. A megoldás tényleg ilyen egyszerű.

Semmi trükköset sem csinálnak a gyártók, csak jó minőségű, akár 1 000 töltést is elviselő elemeket pakolnak bele egy dizájnos házba. Legyen az akár ADATA, Luxa vagy IcyBox, a különbség általában az elektronikában és a kinézetben van.

Persze szemmel láthatólag ezek a gyártók mégis megpróbálnak más-más vásárlókhoz szólni.

Míg az ADATA a hitelkártya területű akkumulátorát több színű alumínium házba csomagolta (nem titkoltan megcélozva ezzel a hölgyeket), addig az utóbbi két gyártó főként a technika szerelmeseinek ad egy picivel többet.

a10050_aa006

A Luxa már azon felhasználókra is gondol, akiknek nem elég az, hogy van náluk egy pótakku, hanem telefonjukat vezeték nélkül is szeretnék tölteni. Az ötlet nagyszerű, ráadásul még egy vezetékes eszközt is rákapcsolhatunk. Azt se felejtsük el, hogy a Luxa mögött az egyik patinás gyártó, a Thermaltake áll.

dsc_0371

Az IcyBox kifejezetten a gyorstöltésre ment rá. 2A leadására képes csatlakozóval egy Samsung Galaxy S7 telefont akár 40 perc alatt 70%-kal is fel tudjuk tölteni. Azért az mindenképp lenyűgöző eredmény, hogy a táskánkban pontosan ugyanazt kapjuk, mint amikor a Samsung „fast charger” adapterét használjuk konnektorról.

Tehát, ha jó minőségű powerbank-re van szükségünk, amit több évig használnák, akkor most sem szabad az olcsó megoldást választanunk.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .