Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
R-J-Hatszin-010

Gyermekkora óta szerepel filmekben és tv-műsorokban, így fiatal kora ellenére több mint másfél évtizedes szakmai múlttal büszkélkedhet. Egy ország ismerte meg az Aranyélet című sorozatból, de sokat játszik színházban is – legutóbb Shakespeare Júliájaként mutatkozott be – emellett pedig fesztivált szervez, és rendkívüli népszerűségét arra használja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos életmód fontosságára. Döbrösi Laurával beszélgettünk.

Születésnapod van, elárulod, mik a terveid mára?

Ma egy castingra megyek, azután pedig apukámmal és anyukámmal ebédelek. Nem szoktam különösebben megünnepelni a születésnapomat, csak a családommal, ha ők ragaszkodnak hozzá.

Rendkívül elfoglalt vagy, mivel telnek a napjaid mostanában?

Sokat játszom színházban, jelenleg hat futó produkcióban vagyok benne. Most éppen nem próbálok új előadást, de nagyon sűrű időszakon vagyok túl: az évad kezdetétől december végéig összesen öt bemutatóm, beugrásom vagy felújításom volt. Legutóbb december 27-én volt premierem, a Rómeó és Júlia a Hatszín Teátrumban.

Mit gondolsz, igaz az, hogy Shakespeare Júliája álomszerep? 

Szerintem így van, hiszen a Rómeó és Júlia a világirodalom egyik legnépszerűbb és legtöbbet játszott darabja, amivel kapcsolatban ugyanakkor mindenkinek más és más elképzelései vagy elvárásai vannak, éppen ezért komoly kihívást jelent újat mutatni benne. Bevallom, össze is rándult a gyomrom, amikor tavaly nyáron a rendező, Dicső Dániel felkért erre a szerepre.

A felkészülés során megnéztél más Júliákat?

Persze, több filmes és színházi feldolgozást is láttam, de aztán megalkottunk egy, az eddigiektől szerintem eléggé eltérő figurát.

És milyen Júliát találtatok ki, mi volt az elképzelésetek a karaktert illetően?

Mindenképpen egy valódi, hús-vér lányt szerettünk volna, aki már nem gyerek, de még messze nem igazi nő. Ma már józan ésszel szinte feldolgozhatatlan, hogy egy tizenhárom éves csajról beszélünk… Igyekeztünk egy napjainkban hiteles kamaszt megmutatni, aki kevésbé bájos, mint amilyen akaratos, és akitől távol áll a modorosság. A szerepformálásban sokat segítettek Cselényi Nóra jelmezei is, aki fehér, punk stílusú ruhákba és bakancsba öltöztetett, így könnyítve meg az átlényegülést.        

Az előadásban zenés-táncos betétek is vannak. Mennyire megterhelő ez számodra fizikailag?

Mi tagadás, ez az előadás eléggé igénybe vesz. A díszlet központi eleme egy különleges buszmegálló, ami olyan, mint egy mászóka, az én helyem pedig ennek a tetején van, így gyakran kell felmásznom vagy épp lejönnöm onnan. Ennek a Júliának a térde bizony kék-zöld foltos… Ezen kívül a produkció profi tánccsapatával közös koreográfiám is van a báljelenetben, és persze énekelek is.

Rómeó és Júlia, Hatszín Teátrum

Szereplők: Márfi Márk, Döbrösi Laura, Tasnádi Bence, Eke Angéla, Patkós Márton, Georgita Máté Dezső, Rainer-Micsinyei Nóra, Bakos-Kiss Gábor

Rendező: Dicső Dániel

[A Rómeó és Júlia című előadásról bővebben: www.hatszin.hu]

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..