Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

A QNAP bemutatja a Quad-core TS-x53B NAS termékcsaládot

PR-TS-x53B-hu

QNAP® Systems, Inc. a mai napon bejelentette a TS-x53B NAS termékcsaládot (elérhető 2-, 4- és 6-lemezes verzióban), mely PCIe bővítőhelyekkel is rendelkezik, hogy megfeleljen a gyorsan növekvő SMB és SOHO felhasználók elvárásainak.

A 14nm-es Intel® Celeron® J3455 quad-core 1.5GHz processzorral (növelhető 2.3GHz-ig), kétcsatornás 4GB/8GB DDR3L RAM-mal (maximum 8GB-ig bővíthető), SATA 6Gb/s támogatásával, valamint integrált duál Gigabit LAN portokkal, a TS-x53B termékcsalád akár 224 MB/s olvasási és írási sebességre képes, amely teljesítményt még az AES-NI titkosítás esetén is képes megőrizni.

A PCIe csatlakozóba behelyezhetjük az újonnan bemutatott QNAP QM2 M.2 SSD/10GbE LAN adaptert, hogy tovább növeljük a NAS teljesítményét, illetve a 10GbE 10GBASE-T LAN-nal a csatlakoztathatóságát. Az SSD gyorsítótárazással, vagy a Qtier™ auto-tiering technológiával a TS-x53B segít az optimális tárolási teljesítmény kialakításában. Másik lehetőség, hogy a felhasználó 10GbE 10GBASE-T/ SFP+, vagy USB 3.1 10Gbps, illetve WiFi (számos alkalmazás hálózati igényét kielégítve a WirelessAP Station App-pal) adaptert telepít.

Teljesen új dizájnnal és elcsúsztatható fedéllel, a TS-x53B OLED kijelzőt és duál-kapacitív gombokat kapott, a tálcák szerszám nélkül szerelhetők, ezért a winchesterek telepítése nagyon egyszerű. Ezek mindegyike hozzájárul a NAS menedzseléséhez és a visszajelzések gyors értelmezéséhez. Az USB Type-C QuickAccess porton, az SD kártya foglalaton, valamint az előlapon elhelyezett és „másolás” gombbal ellátott USB 3.0 csatlakozón keresztül a fájlokat eddig nem látott egyszerűséggel vihetjük át a NAS-ra. A beépített hangszórók egyértelmű tájékoztatást adnak a figyelmeztetésekről, média tartalmakat játszhatunk le a 3.5mm-es jack csatlakozón keresztül, így a TS-x53B-hez bármilyen külső hangszórót kapcsolhatunk. A dupla HDMI csatlakozáson keresztül támogatja a 4K 30Hz lejátszást, a mellékelt távirányítóval könnyen navigálhatunk a képernyőn.

“A TS-x53B kategóriájában elsőként kínál PCIe bővíthetőséget, ami hosszú távon is lehetővé teszi a NAS bővítését például SSD gyorsítótárral, vagy 10GbE adapterrel.” – nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „azon felhasználók, akik magas termelékenységet és intelligens munkafolyamatokat várnak el, a TS-x53B a számtalan funkciójának köszönhetően egy racionális választás lehet.”

A legújabb QTS 4.3 operációs rendszerrel és az App Centerrel, a TS-x53B számtalan alkalmazással támogatja a mindennapi feladatok elvégzését. Az „IFTTT Agent” és a „Qfiling” alkalmazások, hozzájárulnak ahhoz, hogy a TS-x53B automatizálja a feladatokat és a munkafolyamatokat, így növeli a produktivitást és a hatékonyságot. A „Cinema28” a csatlakoztatott média eszközöket kapcsolja össze és irányítja egy kezelőfelületen. A „Qsync” és a „Hybrid Backup Sync” elvégzi a fájlmegosztás és a különböző operációs rendszert használó eszközök közötti szinkronizációt. A „QmailAgent” és a „Qcontactz” több e-mail fiók és a névjegyek menedzsmentjét látja el. A „Qsirch” a teljes szövegben kereső keresőmotor, amivel gyorsan megtalálhatjuk a szükséges fájlokat. A „Surveillance Station” négy darab ingyenes IP kamera licenszet tartalmaz (akár 40 csatornát is kezelhetünk vele, ehhez licensz vásárlása szükséges). A „QVR Pro (Beta)” integrálja a megfigyelési rendszert a QTS-be, ezzel meghatározhatjuk a maximális tárhelyet a NAS-on, menedzselhetjük az eltérő rendszert használó klienseket, vezérelhetjük a kamerákat és intelligens tárolási funkciókat is kapunk.

A QTS-Linux duál rendszerrel a TS-x53B termékcsalád könnyen használható IoT alkalmazások Linux®-on történő megjelenítésére a HDMI kimeneten keresztül. Létrehozhatunk virtuális gépeket és konténeres applikációkat a TS-x53B Virtualization Station és Container Station applikációjával. Az adattárolási kapacitás elvárásainknak megfelelően rugalmasan bővíthető a 8-lemezes UX-800P és az 5-lemezes UX-500P bővítőegységgel, vagy a QNAP VJBOD technológiájával, ami más QNAP NAS-ok nem használt tárterületeit allokálja.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..