FLYERZ REVIEW

Rag’n’Bone Man első lemeze máris listavezető!

48ragnboneman1002a_Fotor

Mackós külső, emberséges belső és mindez kiegészül egy kellemesen karcos hanggal. Igen, Ő Rag’n’Bone Man, teljes nevén Rory Graham. Aki a Human című „debütáló” száma után végre kiadta azonos névvel ellátott első albumát.

Pretty mad to be included in @bbcradio1’s #SoundOf2017 ! Thanks for the love guys

Rag Bone Man (@ragnbonemanuk) által megosztott bejegyzés,

Rag’n’Bone Man neve már korábban is feltűnt a zeneiparban. Az angol énekes és dalszövegíró 2016-ban robbant be a slágerlisták élére Human című számával, de ezt megelőzően is keményen dolgozott a hírnévért. Már 15 éves korában elszántan MC-zett az iskolatársai által alapított drum and bass bandában, mely Rag ‘N’ Bonez néven futott.

Szárnypróbálkozásai tovább folytatódtak egészen addig, míg végül 19 évesen egy sussexi helyi lokálban énekelt. A blues, mint zenei stílus nagyon feküdt neki, és a hajlandóság is megvolt Graham-ben ahhoz, hogy kiadja első vokál EP-jét: a Blues Town-t.

Több, zenészekkel való együttműködésben vett részt, végül munkáját siker koronázta: 2014-ben Rory Graham kiadta első profi EP-jét, Wolves címmel. A blues-os, soul-os hangzású lemez igen hosszú, helyenként furcsa hiphop elemekkel. Nem sokban különbözik ettől a stílustól Rag’n’Bone Man első albuma: a Human sem. A dalok viszont minden kétséget kizáróan szerethetők: dallamosak és könnyedén beépülnek a populáris zónába.

Nem csoda tehát, hogy a Human a bemutatkozás után szinte azonnal a brit lista élére került. Mi is belehallgattunk, és leginkább csak bólogatni tudunk: mert van itt blues, soul, néha kevés jazz-es beütés, de megvannak a keményebb, ütemesebb alapok is – és persze Graham, a tetovált nagy mackó karakteres hangja.

Nektek hogy tetszik?

Rag’n’Bone Man hivatalos weboldalát itt találjátok.

Borítókép forrása: itt.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .