SPORT

Raid of the Champions – Kiélezett végjáték várható

Dallos

Barátságtalan idő, hideg és köd várta szombaton a Raid of the Champions mezőnyét, a helyzet pedig késő délutánra sem nagyon változott. A körülmények ellenére az I.O.B.C.-s mezőny magyarjai hatalmas kedvvel indultak a csatába, a motorosok és a quadosok, de a side by side-ok sem óvatoskodták el a kijelölt négy szakaszt. Lássuk, hogy alakult a magyaroknál a szombati hosszú menet!

A buggysok között Kovács György és Takács Antal lehengerlő formában indított, a szombati nyitó etapon majd két percet (!!) adott még az abszolút értékelés élmenőinek is. Később technikai probléma miatt sokat vesztett a páros, és visszaesett a második helyre, Gyimóti Péter és Demeter János duója pedig eléjük ugrott. A harmadik helyen Juhász Gábor és Kristóffy Zsolt áll, de a relatív kis különbségek miatt nincs lefutott meccs, nagyon szoros vasárnap elé nézünk.

A motorosoknál az első tereprali versenyét futó Ifj. Dallos Andor vezet, akinek így még az összetett sikerre is megvan minden esélye. Kárpáti Péter a nap utolsó etapján sok időt vesztett, ennek ellenére minden esélye megvan még a bajnoki címre, ha vasárnapi szakaszokon hasonló helyen lesz képes végezni. A magyarok között Holovics Nándor a harmadik, aki lényegében mérvadó tereprali tapasztalat nélkül áll ebben az előkelő pozícióban. Még semmi nem dőlt el, a kétkerekűeknél is hozhat változást a rövid vasárnap.

A Quadoknál versengő kis mezőnyben nem történt helycsere, az eddigi legjobb magyar Gombás Attilát – ha minimális különbséggel is – megelőzi honfitársát, Németh Gábort. Vasárnap véget érnek a Magyar Tereprali Bajnokság és a Raid of the Champions küzdelmei is, egyaránt izgalmas és intenzív zárás lesz hivatott dönteni a futamgyőztes kilétéről és a bajnoki címekről.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .