MOTORSPORTSPORT

Raid of the Champions – Így fest a kép az utolsó nap előtt

Mini 1

Dübörög a Raid of the Champions, a CEZ / MNASZ / I.O.B.C. sorozat zárása előtt szorosan alakul a versengés.

A motorosoknál még nem nyílt tágra az olló, és komoly harc dúl a győzelemért. Makacsul őrzi vezető pozícióját Bodor Róbert, aki mindösszesen két perccel előzi meg honfitársait, Martin Dobist és Jozef Oprchalt. A kategória legjobb hazai teljesítménye eddig Holonics Nándor nevéhez fűződik, aki folyamatosan javuló motorozással jelenleg az ötödik helyen áll.

 

Az autósok mezőnyében már tisztább a helyzet: gyári Minivel versenyző lengyel házaspár, azaz a Maluszynski, Maluszynska duó az élre állt, és tovább növelte az összeszedett fórját. Az összes szakaszgyőzelmet begyűjtve előnyük már 3 perc 51 másodperc a Porizek, Vaculik versenyzőpáros előtt. A harmadik pozícióban Juraj Ulrich áll, a legjobb magyarnak eddig a Varga Imre, Toma József páros bizonyult.

A side by sideok között az élen repesztő lengyel Bialkowski, Blaskiewicz duó tovább növelte az előnyét, már 2 perc 37 másodperccel vezetnek honfitársaik, a Kubiczek, Janda páros ellenében. A harmadik pozícióért a magyar versenyzők csatáznak, Gyimóti Péter és Kozma Patrik egyre jobban ráéreznek a technikás Nyirád környéki pályákra, mögöttük Kéry Szilveszter és Bartha Barbara siet a dobogós helyezés reményében.

Ezen a hétvégén egy, a magyar tereprali sportág történetében eddig még példátlan kezdeményezés is megvalósul: a Raid of the Champions szezonzáró versenyére a lengyel Dacia Duster ELF Cup is bekapcsolódott. A márkakupában szintén ez az utolsó verseny a szezonban, és az izgalmakat jócskán fokozza, hogy a mai zárónap előtt még nyitott a győzelem kérdése: jelen pillanatban a Brodnicki, Gorecki duója vezet a Rzezuchowski, Jermakow, és Grabowski, Binieda párosa előtt.

Vasárnap három szakasz áll még rendelkezésükre a versenyzőknek, hogy eldöntsék, ki lesz a Raid of the Champion.

 

Szöveg: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Pataky Péter

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .