MOTORSPORTSPORT

Raid of the Champions – Szoros csaták és bajnokavatás Nyirádon

ROC főkép

A mögöttünk hagyott hétvégén, Nyirádon rendezték a CEZ / MANSZ / I.O.B.C. sorozat záróhétvégéjét, a Raid of the Championst. A mezőnyben 10 ország 62 nevezője harcolt, és a harc szó abszolút nem túlzó, hiszen a nehéz pálya mellett az időjárás is okozott kaotikus pillanatokat.

A Raid of the Champions remek vendéglátónak bizonyult, a versenybe most bekapcsolódó Dacia Duster ELF Cup után a sorozat szereplői és vezetői elégedetten nyugtáztak, és elmondták, hogy jó eséllyel találkozunk még velük a hazai tereprali futamok keretében. A nyirádi győzelmet Pscal Brodnicki – Ernest Gorecki párosa söpörte be, mindössze 2 másodperccel Tadeusz Rzezuchowski – Wojciech Jermakow duója, és 7 perccel a Magdalena Zajac és Kazimierz Ruszel párosa előtt.

A motorosoknál két napon át komoly harc dúlt a győzelemért. Bodor Róbert makacsul őrizte a vezető pozícióját, mígnem egy bukás és a vele járó sérülés miatt belassult. Ezzel vasárnapra a feje tetejére állt a küzdelem, ráadásul a folyamatos esőzés miatt az utolsó szakaszt törölték. A körülményekhez legjobban a szlovák Jozef Oprchal alkalmazkodott, így a kétkerekűeknél ő nyerte az idei Raid of the Championst. Második helyen Martin Dobis végzett, Bodor Róbertnek pedig be kellett érnie a dobogó alsó fokával. A kategória legjobb hazai versenyzőjeként Holonics Nándor ért célba a negyedik helyen.

Az autósoknál a pénteki szuperspeciált nyerő Garamvölgyi Zoltán és Takács Antal kiállni kényszerült, de a többi szakaszon egyeduralkodó, egész hétvégén vezető Minis Michal Maluszynski, Julita Maluszynska duó sem járt jobban: a lengyel házaspár nagy meglepetésre kiesett, a helyüket és a győzelmet a cseh Zdenek Porizek és Pavel Vaculik párosa örökölte meg, míg a második pozícióban Varga Imre – Toma József, a harmadikon a Tomasz Piec – Michal Marczewski kettős végzett.

A buggyknál nem volt kérdéses, hogy az egész szezonban fergetegesen versenyző, a zárófordulón hat szakaszt is megnyerő lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Blaskiewicz páros szerzi meg a végső győzelmet, de a Gyimóti Pétert és Kozma Patrikot is dicséret illeti, akik végig remek tempót mutatva a második helyen értek célba. A harmadik helyre Miroslaw Stocerz és Rafal Marton kettőse ért fel.

 

Forrás: Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Fotó: Pataky Péter

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .