FLYERZ REVIEW

Reflecting Magic – Képek által megelevenített Természet

Reflecting Magic

Különleges pszichedelikus fotóutazást tartogat számunkra az Élesztőben nyíló 12 óriás képes kiállítás.

Izgalmas tartalmú kiállítására készül Nemesházi Péter fényképész, aki a Peter Nemeshazi Photography név alatt az elmúlt években magyar és nemzetközi nagy játékfilmekben dolgozott standfotósként.

A filmipar képes kiszolgálása mellett folyamatosan igyekszik eleget tenni azoknak a felkéréseknek, amik nyomán a legújabb – beleértve a divat, étel, enteriőr – reklámfotózás feladatait látja el, vagy a Magyar Kortárs Cirkusz legkiemelkedőbb gyöngyszemeit, a Freak Fusion-t fotózza.

Mindeközben gyűlnek a saját maga által kitalált projektjei is, melyekért nem fél akár a távoli India egyik szigetére utazni, ahogy azt néhány éve is megtette.

“A képeim által megelevenítem a Természetet.” – írja legújabb kiállításának eseményénél, melybe sajátos hangvételén keresztül enged előzetes gondolati betekintést:

„A Reflecting Magic című sorozatomat 2015 februárjában készítettem India egzotikus Goa tartományában a Dekkán-félsziget nyugati részén. Célom a rejtett tengerparti sziklák egy teljesen ismeretlen, különleges koncepcióba helyezése.”

A különleges látványt nyújtó sorozat hosszú hónapok szervezése után áll most össze egy pár hónapos időszakra, hogy a nagyérdemű óriás méretben szemügyre vegye az egzotikus térségben elkapott térbeli pillanatokat.

A május 7-én megrendezésre kerülő megnyitón Ónodi Eszter, Jászai Mari-díjas színésznő és Thuróczy Szabolcs színész nyitja meg a tárlatot, mely két részre osztva lesz megtekinthető az Élesztőházban.

Az első 6 képen látható lesz az érintetlen sziklapartba beleálmodott Virág, melyek méretét tekintve körülbelül 1m x 1m kivitelben terülnek a falakra, hogy a nézők fel tudják fedezni az apró kis részletekben rejlő mágikus formákat és tudjanak elmélkedni a varázslatban…

A képeken megjelenő ruhákat külön erre az alkalomra tervezte Zsuzsanna Némethy – The Sueshi Design, magyar tervező.

A következő 6 kiállított darabon pedig a csupasz sziklák önmaguk alkotják a képek lényét, melyek magukkal ragadják nézőjét. A használt eljárásnak köszönhetően a sziklák különféle alakokat és szimbólumokat tárnak elénk, melyek által bemutatkozik India egzotikus pszichedelikuma.

A fotósorozathoz készült egy 15 perces kisfilm, ami a megnyitó alatt megtekinthető lesz a kivetítőn. A filmen a sziklák életre hívnak állatformákat, jelképeket, így mutatva be a koncepciót mozgókép formában és nem utolsó sorban betekintést nyerhetünk abba is, miből inspirálódott a művész, sorozata megalkotása közben.

Egy érdekes kísérlet keretében a képek nem kapnak címet, melynek értelme akkor éri el a látogatókat, amikor ők maguk címezhetik fel a képeket az általuk vélt legjobb elnevezésekkel, melyet vizuálisan ébresztettek a különleges látványok.

A tárlat ingyenesen lesz látogatható, melynek megnyitójára mindenkit szeretettel vár Nemesházi Péter május 7-én, 18:00-tól az Élesztőházban!

 

Esemény: https://www.facebook.com/events/182737089026282/

A művész közösségi oldala: https://www.facebook.com/nemeshazi.photography/

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .