GASZTRO

#reggelem a Cinnamonban – avagy hogyan indíts tökéletesen egy napot

EmptyName 10_Fotor

A fahéj számos, az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról híres. Amellett persze, hogy igazán kellemes fűszer – ételekbe és italokba is gyakran felhasználjuk. Egy jó fahéjas fánknál és/vagy fahéjjal finoman meghintett habos kávénál nincs is ígéretesebb napindító reggeli – és ha már itt tartunk, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. És, hogy a kettő (azaz a fahéj és a reggeli) hol és miként találkozik? Elárulom: a Cinnamonban!

Bevallom, a reggel nálam több szempontból is sarkalatos pontja a napnak – és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Egy gyatra indítás után (értsd: korán kelés) nehéz a napi elégedettségi diagramomat pozitív irányba varázsolni – a Cinnamonnak hála, ez mégsem lehetetlen. Annak ellenére, hogy át kell érte villamosoznom a budai oldalra.

A Cinnamon kívülről – hívogató, az biztos!

A Cinnamon egy nagyon takaros kis vintage-fészek. Minden apró részletét és sarkát az Instagramra teremtették megörökítésre – de tényleg, Buda pár hetes reggelizőhelye a lehető legjobb értelemben véve ’fancy’ és otthonos. Belépve azt érzed, máris hazaértél, pedig még csak nemrég indultál el otthonról. És hidd el, bármelyik székre vagy párnákkal bélelt sarokba kuckózod be magad, ez az érzés továbbra is megmarad majd. Napszaktól és időjárástól függetlenül!

Az apró, öt asztalt magába foglaló ékszerdobozkára maximálisan igaz Dzsinn mondása az Aladdinból, mely úgy hangzik: „Fenomenális, kozmikus erő – egy icipici kis helyen.” Hogy miért? Máris mondom: hosszú és rögös út vezetett a Cinnamon megnyitásáig, de a bimbódzó ötletből – egy zavarba ejtően fiatal és tehetséges pár kemény munkájával – végül megszületett a „szerelemgyerek”. Egy olyan hely, mely tégláról téglára mutatkozott meg, és amely beleálmodta saját magát a falak közé, hogy aztán nyitás előtt pár nappal elárulja a nevét is.

Jöjjenek a konkrétumok, hogy meghozzam a kedveteket egy csodás reggelihez, ebédhez vagy épp napzártához a Cinnamonban. Tehát a miliő nem egyszerűen otthonos, de kedves. Hadnagy Timi enteriőr tervező pompás munkát végzett, így a parkettától kezdve a „retro-deszkás” pulton keresztül a Spanyolországot idéző, elegáns stílusú patchwork-burkolatig MINDEN a helyén van, harmonizálva egymással. És akkor még nem említettem a gyönyörű öblős, aranyszélű és csupaszín kávésbögréket, melyekből dupla élvezet kortolyni az újhullámos arabica kávét, mely MÁS, mint az otthoni. Szó szerint, hiszen így hívják: mas. kávé. Annyira finom, hogy a betérők már elvitelre is kérik – és nem csak  pohárban, hanem a szemes, csomagolt kivitelben is.

A mas. kávé csomagolt, szemes verzióban is kapható – fogd és vidd!

Ami pedig eléd érkezik a „Cinnamon-stílusú” tányérokon: lágy(abbnál is lágyabb) tojás, felhő puhaságú légies omlett, tökéletesre sütött tükörtojás, vagy tojás – ahogy kéred. Ha kímélő üzemmódban vagy, akkor egy roppanósan friss saláta (az avokádó salátát nagyon ajánlom…), ha pedig nem törődsz a lelkifurdalással, akkor isteni frissen sütött fahéjas fánk (aktuális ajánlatként), esetleg egy frissen sült, leveles tésztából készült vajas croissant gyümölcs dzsemmel. És igen, a laktóz- és gluténmentes reggeli is kérhető, kókusztejes zabkása formájában – melynek egyetlen hibája, hogy óriási adaggal kapod egy hatalmas csatosüvegben, a kásában megbúvó friss gyümölcsdarabokkal. Természetesen minden friss és főként hazai alapanyagokból készül.

Bizonyítandó, hogy a Cinnamon nem csak a minőséggel, de a mennyiséggel sem fukarkodik!

A szendvics választék is megér egy próbát, akár ebédre is – a méretet és a szintén friss alapanyagokat tekintve nem csodálkozom az illatos ciabatta és baguett minőségén sem! Az a jó a Cinnamonban – azon kívül, hogy a szakácsok egyenesen Eszenyi Dániel séf konyhájából érkeztek a Tantiból -, hogy itt nem csak kezdeni jó a napot. Ugyanis ebédre éppúgy megfelelő hangulatú hely, mint a munkanap levezetésére. A sajt- és sonkadeszka, illetve a Tapas tál méltó befejezése lehet egy fárasztó műszaknak, és a finomságokat ez esetben az italkülönlegességek koronázzák meg.

A Laposa- és Bock pincészet borai mellett nem csak a gyöngyöző Gancia Prosecco válhat koraesténk kísérőjévé, hanem egy igazán figyelemreméltó különlegesség: a Cruxx Gemina is. Pironkodva vallom be, számomra mindeddig homály fedte a Cruxx nedűk létezését, viszont azóta rohamléptekben igyekszem pótolni a hiányosságaimat. Pálinkák terén nincs túl nagy kóstolási tapasztalatom, a borok viszont annál jobban érdekelnek. Nos, a Cruxx esetében „boromra leltem”, ugyanis általa megismerhettem az eddigi életemre vonatkozó leggyümölcsösebb, ízes-illatos-selymes ízeket. Ha igazán lágy folyékony kényeztetést szeretnél, akkor megkóstolod a Cruxx birs, feketeribizli és meggy borait.

Egyre vigyázz nagyon! A Cinnamonban nagyon szalad az idő. Ha nem nézel az órádra – mert szórakozottan nézegeted a falon lévő „Cinnamon idővonalat”, esetleg buzgón Instagramozol a reggelidről készült ételfotókkal –, könnyen elkéshetsz a munkahelyedről. Ezt a szerencsétlenséget csak egyféleképpen kerülheted el. Mégpedig úgy, hogy gyakrabban jársz a Cinnamonba!

További infok a Cinnamonról:

Cím: Csalogány utca 21., Budapest, II. kerület
Nyitva tartás: Hétfőtől Péntekig 07.30 – 19.00, Szombat 08.00 – 20.00, Vasárnap 08.00 – 16.00

Facebook

Instagram

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .