GASZTRO

Reggelizni csak reggel lehet? A brunch és az ‘all day breakfast’ nyomában

c2cf83e4f63d7680

Aki szeret reggelizni, az biztosan egyetért velünk abban, hogy a reggelinek kikiáltott ételek többsége nem csak a korai órákban esik jól. Egy finom rántotta, tükörtojás vagy egy ropogós croissant bármikor megmentőnk lehet, maximum a késő délutáni órákban kávé nélkül fogyasztjuk. Ilyen értelemben tehát “reggelizni” egész nap lehet, és erre sokan rá is jöttek, így elég hamar egy konkrét trend épült az all day breakfast köré.

Reggeli ébredés után

Vannak a klasszikus reggelizők, akiknek az útjuk ébredés után egyből a konyhába vezet. Ők az igazi fanatikusok, akiknek mindegy, hogy hétköznap vagy hétvége van, hogy késésben vannak vagy még ráérnek, ébredés után, de még indulás előtt reggelizniük kell és kész. Számukra a reggeli egy igazi művészet, maga a mennyei manna, aminek az elfogyasztása rituális keretek között történik: a teraszra kiülve vagy az ágyban maradva egy forró cappuccinoval és kakaós csigával. Ők azok, akik egy korai biznisz meeting miatt képesek akár egy-két órával korábban kelni, hogy előtte nyugodtan megreggelizhessenek.

Nekik tehát a nap első étkezése biztos pont az életükben, de ez nem azt jelenti, hogy emiatt bármikor nemet mondanának egy random baráti brunchra a későbbi órákban.

Image may contain: food

A brunch

Nem lepődnénk meg, ha 2019-ben a brunch lenne az egyik leggyakrabban használt szó, ugyanis idén még az brunchol, aki már egyszer reggelizett. A “breakfast” és “lunch” szavak összekapcsolásából eredő brunch kifejezés időben valahol a reggeli és ebéd között helyezkedik el, és nagyjából a 11 és 1 óra között elfogyasztott étkezéseket jelöli. Kezdetben az amerikaiaknál volt menő, de mára itthon is teljesen átvettük ezt a hangzatos gasztronómiai tevékenységet.

Ha későn kelsz vagy közvetlen ébredés után nem tudsz kajára gondolni, akkor az első étkezésed valószínűleg mindenképpen egy brunch lesz, a kérdés csak az, hogy ezt hol fogyasztod el…
Ha egy tökéletes helyszínre vágysz, akkor gyere el a Fáma Bisztróba*, ahol egész nap bőséges reggelikínálattal várunk téged! Egy klasszik tojásos reggelire, amerikai palacsintára vagy vajas-lekváros croissantra is beugorhatsz, de ha valami laktatóbbra vágysz, akkor egy melegszendvics, wrap vagy kolb dog (hot-dog kolbásszal) lesz a nyerő. Szólj a barátaidnak és gyertek hozzánk bruncholni!

Reggelit vacsorára

Az all day breakfast lényege, hogy este is nyugodtan ehessük azokat az ételeket, amiket reggelire ennénk. Végtére is, egy finom rántotta vagy tükörtojás tökéletes választás vacsorára is. Kérdés, hogy akkor a svédasztalos szállodákban miért nem találunk soha vacsoridőben ilyesmit? Valószínűleg ők még nem jöttek rá, hogy milyen sokan szeretik a

reggeli-kompatibilis ételeket, de hiszünk benne, hogy pár év múlva egy-egy nyaralás alkalmával is találkozhatunk all day breakfast opcióval.

Még ha nyelvtanilag nem is állja meg teljesen a helyét ez a mondat, azt mégis kijelenthetjük, hogy “reggelizni bármikor lehet”. Ez a világ egyik legjobb dolga, akkor mégis miért szorítanánk mindössze csak néhány órába az elfogyasztására szánt időt?
A korábban említett Fáma Bisztró is egész napos reggelikínálattal vár téged, ahová amennyiben kocsival érkezel és szükségesnek érzed, autókozmetikát is tudsz kérni. Bizony, jól olvastad! A bisztró szervesen összekapcsolódik a Fáma autómosóval is, így amíg te megreggelizel vagy megkávézol – a nap folyamán bármikor -, addig mi a kocsidat szép tisztává varázsoljuk! Jól hangzik, nem igaz? A reggelis étlapot és az aktuális ebédmenü kínálatot megtalálod a Facebook-oldalunkon!

*Fáma Kézi Autómosó & Bisztró
Cím: 1139. Budapest, Röppentyű u. 58.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .